Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023
Ροή ενημέρωσης:
Τρίτη, 26 Μάρτιος 2019 11:09

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη Γαστρονομική Έκθεση «Regional Agenda» που φιλοξενείται στην Πάτρα

Με δικό της περίπτερο θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη στην έκθεση «Regional Agenda» που θα πραγματοποιηθεί από 29 έως 31 Μαρτίου 2019, στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (Ο.Λ.ΠΑ.).

Βασικός στόχος είναι η ενίσχυση της διακρατικής Ευρωπαϊκής συνεργασίας, η προώθηση και προβολή των μοναδικών σε ποιότητα αγροδιατροφικών προϊόντων της περιοχής και η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας.

Για τρεις ημέρες διαπιστευμένοι μάγειρες απ’ όλη την Ευρώπη θα παρουσιάζουν Ελληνικές και Μεσογειακές συνταγές βασιζόμενοι πάντα σε εξαιρετικές πρώτες ύλες. Κυρίαρχο στοιχείο της έκθεσης είναι η γαστρονομική καινοτομία και παράδοση προβάλλοντας τη σημασία της υγιεινής διατροφής, αναδεικνύοντας διακεκριμένες καλλιέργειες προϊόντων και τις νέες τάσεις του γαστρονομικού τουρισμού σε διεθνές επίπεδο.

«Η συμμετοχή μας στην έκθεση «Regional Agenda» εξυπηρετεί το στρατηγικό στόχο της Περιφέρειας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων αυξάνοντας την προστιθέμενη αξία των τοπικών προϊόντων μας και τη δημιουργία επιχειρηματικών συνεργασιών σε διεθνές και εγχώριο επίπεδο. Η αειφόρος τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας συναρτάται με την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων που χαρακτηρίζονται από υψηλή διατροφική αξία. Επίσης, η στήριξη των συνεργειών μεταξύ των φορέων της αγροδιατροφικής αλυσίδας αναβαθμίζει τις δομές και τον τρόπο λειτουργίας του πρωτογενούς τομέα» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος.

Η έκθεση αποσκοπεί στην προβολή της γαστρονομικής τους κληρονομιάς, στην ανταλλαγή γνώσεων και εφαρμογών μεταξύ των συμμετεχόντων δείχνοντας την κατεύθυνση σε πρωτοποριακά προϊόντα διατροφής.

«Η προβολή και η αξιοποίηση της τοπικής και περιφερειακής γαστρονομικής κληρονομιάς της κάθε περιοχής, αποτελεί το εργαλείο για την αποτελεσματική ανάδειξη των παραγωγικών πλεονεκτημάτων του αγροτικού τομέα της περιοχής μας και των αγαθών της τοπικής παραγωγής» επεσήμανε ο κ. Μητρόπουλος.

Επισυνάπτεται αναλυτικά το πρόγραμμα της Έκθεσης.