Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024
Ροή ενημέρωσης:
Παρασκευή, 29 Μάρτιος 2019 13:21

Χρηματοδοτήσεις ύψους 11,8 εκατομμυρίων ευρώ απ’ την Περιφέρεια σε επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας – Προκηρύχθηκαν οι δράσεις

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου ανοίγουν οι προσκλήσεις για την ένταξη επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας σε δυο προγράμματα ενίσχυσης των δραστηριοτήτων τους. Συνολικά 11,8 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν απ’ το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» για την τόνωση της επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια και την παράλληλη στήριξη της απασχόλησης.

Ειδικότερα, πρόκειται για το πρόγραμμα «Ενίσχυση των δημιουργικών επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας», με συνολικό προϋπολογισμό 7,8 εκατ. ευρώ και την προκήρυξη του δεύτερου κύκλου, με ευνοϊκότερους όρους, του προγράμματος «Εξωστρέφεια - Διεθνοποίηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας - έτους 2019», προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ.

«Ακούσαμε τις τοπικές επιχειρήσεις, μιλήσαμε μαζί τους, κατανοούμε τις ανάγκες τους και ανταποκρινόμαστε με δυο προγράμματα που θα δώσουν οξυγόνο σε υφιστάμενες αλλά και σε καινούργιες επιχειρήσεις. Στόχος είναι μέσα απ’ την υγιή και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα να απαντήσουμε και στο μεγάλο ζήτημα της απασχόλησης» ανέφερε σε δήλωση του οΠεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

«Ενίσχυση των δημιουργικών επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας»

Η πρόσκληση ανοίγει στις 2 Απριλίου 2019 και αφορά την ενίσχυση των υπό σύσταση και νέων επιχειρήσεων (που δεν έχουν κλείσει δύο διαχειριστικές χρήσεις), αλλά και υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων με δημιουργικό χαρακτήρα που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στόχος είναι η στήριξη των επιχειρήσεων στην προσπάθεια προσαρμογής τους στις νέες διεθνείς αναπτυξιακές απαιτήσεις στο βιοτεχνικό σχεδιασμό, τη χρήση νέων τεχνολογιών και την προσαρμογή των παραδοσιακών πρακτικών στις νέες τεχνολογίες.

Η δράση στοχεύει στη στήριξη της δημιουργικής διάστασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην αύξηση της εξωστρεφούς επιχειρηματικής δραστηριότητας, στην προβολή των επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας και των προϊόντων / υπηρεσιών τους στις διεθνείς αγορές καθώς και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και στην εξειδικευμένη κατάρτιση και εκπαίδευση των στελεχών και του προσωπικού των επιχειρήσεων στις ανάγκες που απαιτεί η λειτουργία τους. Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω ομάδες:

1. Δημιουργική Βιοτεχνία - Βιομηχανία: Επιχειρήσεις που βασίζονται σε αυτό που σήμερα χαρακτηρίζεται ως βιομηχανικό και σχεδιαστικό Design και αξιοποίηση στοιχείων πνευματικής ιδιοκτησίας και πολιτιστικής κληρονομιάς. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της ομάδας είναι η αργυροχρυσοχοΐα, το έπιπλο, o σχεδιασμός προϊόντων / υπηρεσιών / διεργασιών, η βιομηχανία ένδυσης - υπόδησης και μόδας σε όλα τα επίπεδα της εφοδιαστικής αλυσίδας της (ΚΕΥΔ - ένδυση, υπόδηση, δέρμα, κοσμήματα κλπ).

2. Κλάδος ψυχαγωγίας: Αποτελούν επιχειρήσεις με εξωστρεφή χαρακτήρα ως αποτέλεσμα αξιοποίησης πρωτίστως πνευματικής ιδιοκτησίας (και υπό προϋποθέσεις πολιτιστικής κληρονομιάς). Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της ομάδας οικονομικών κλάδων αποτελούν η βιομηχανία θεάματος και οπτικοακουστικών μέσων (visual arts), οι ψηφιακές βιομηχανίες ηλεκτρονικών μέσων ψυχαγωγίας, ψηφιακών παιγνίων (gaming), επαυξημένης πραγματικότητας, κοινωνικών εφαρμογών, τουριστικών και πολιτιστικών εφαρμογών, εξειδικευμένων εκπαιδευτικών υπηρεσιών, η διαφήμιση, η παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών κλπ που καθορίζουν και το περιεχόμενο των πολιτιστικών βιομηχανιών έντασης τεχνολογίας.

3. Οι κλάδοι των εκδόσεων, τυπογραφίας και της βιβλιοδεσίας, οι οποίοι συνδυάζουν δημιουργικά χαρακτηριστικά και των δύο ανωτέρω αναφερόμενων κατηγοριών.

Προϋπολογισμός της Δράσης

Η συνολική Δημόσια Δαπάνη των δράσεων της πρόσκλησης, ανέρχεται σε 7,8 εκατομμύρια ευρώ. Η δημόσια δαπάνη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης με χρήση ρήτρας ευελιξίας για τις δαπάνες που αφορούν το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους. Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης κατανέμεται ανά κατηγορία επιχειρήσεων ως εξής:

i. 30% για τις υπό σύσταση επιχειρήσεις

ii. 30% για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις

iii. 40% για τις μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις

Χρηματοδοτούμενος Προϋπολογισμός των επενδυτικών προτάσεων

Κάθε επιχείρηση δύναται να υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης επιχορηγούμενου προϋπολογισμού από 25.000 έως 300.000 ευρώ. Η δημόσια επιχορήγηση κυμαίνεται ανάλογα με την κατηγορία της επιλέξιμης δαπάνης και τα ανώτατα επιλέξιμα όρια ανά κατηγορία δαπάνης στο συνολικό προϋπολογισμό της επενδυτικής πρότασης. Η μέγιστη επιχορήγηση ανά έργο ανέρχεται σε 200.000 ευρώ.

Ημερομηνίες Υποβολής

Η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των ερευνητικών προτάσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται το διάστημα από 02/04/2019 και ώρα 13.00 έως και την καταληκτική ημερομηνία 14/06/2019 ώρα 15.00.

«Εξωστρέφεια - Διεθνοποίηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας - έτους 2019»

Η πρόσκληση ανοίγει στις 9 Απριλίου 2019 και αφορά νέες (με δύο κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις 2017 και 2018) και υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν να αναβαθμιστούν προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος τους και να μειώσουν το κόστος παραγωγής τους, προκειμένου να είναι περισσότερο ανταγωνιστικές στις αγορές του εξωτερικού και να δημιουργήσουνε νέες θέσεις εργασίας.

Με βάση τον εγκεκριμένο σχεδιασμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την παραγωγική ανασυγκρότηση, στο πλαίσιο της πρόσκλησης προβλέπεται να ενισχυθούν δράσεις που αφορούν τον κλάδο της Αγροδιατροφής και τη Βιομηχανία Τροφίμων, Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες, Μεταποίηση, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Ενεργειακές Τεχνολογίες και εφαρμογές, Τεχνολογίες και εφαρμογές για το Περιβάλλον, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ΤΠΕ, Υγεία - Φάρμακα - Ευεξία.

Προϋπολογισμός της Δράσης

Η συνολική Δημόσια Δαπάνη των δράσεων της πρόσκλησης, ανέρχεται σε 4 εκατ. ευρώ. Η δημόσια δαπάνη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης με χρήση ρήτρας ευελιξίας για τις δαπάνες που αφορούν το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους.

Χρηματοδοτούμενος Προϋπολογισμός των επενδυτικών προτάσεων

Κάθε επιχείρηση δύναται να υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης επιχορηγούμενου προϋπολογισμού από 30.000 έως 300.000 ευρώ. Η δημόσια επιχορήγηση κυμαίνεται από 50% έως 60%, ανάλογα με την κατηγορία της επιλέξιμης δαπάνης και τα ανώτατα επιλέξιμα όρια ανά κατηγορία δαπάνης στο συνολικό προϋπολογισμό της επενδυτικής πρότασης. Η μέγιστη επιχορήγηση ανά έργο ανέρχεται σε 200.000 ευρώ και ισχύει το καθεστώς ενίσχυσης de minimis.

Ημερομηνίες Υποβολής

Η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των ερευνητικών προτάσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται το διάστημα από 09/04/2019 και ώρα 13.00 έως και την καταληκτική ημερομηνία 17/06/2019 ώρα 15.00.

Και οι δύο προσκλήσεις είναι αναρτημένες στον ιστότοπο της Ειδικής Υπηρεσίας Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» www.dytikiellada.gr. Φορέας υποβολής Αιτήσεων είναι η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Αναλυτικές πληροφορίες και ενημέρωση θα παρέχονται από Γραφείο Ενημέρωσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Εξυπηρέτησης Επενδυτών της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Ν.Ε.Ο. Πατρών - Αθηνών και Αμερικής (Ισόγειο), τηλ 2613 613645-6, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , URL: www.pde.gov.gr.

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 29 Μάρτιος 2019 14:29
  • Αιτήσεις & Λίστες αναμονής ιατρικών ειδικοτήτων

    Έναρξη λειτουργίας ηλεκτρονικού portal από τις 12/05/2023 για την υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών ιατρών προς ειδίκευση στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. Γ4δ/Γ.Π.οικ.44946/14-07-2020 Υπουργική Απόφαση.

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε δείτε τις παρακάτω ΟΔΗΓΙΕΣ.

    Σύσταση, μετονομασία, καθορισμός χρόνου και περιεχόμενο άσκησης ιατρικών ειδικοτήτων (ενιαίων και μη) ΦΕΚ 4138/Β'/20-09-2018

    eisodos

     


    Συγκεντρωτικός Πίνακας Ειδικοτήτων στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Π.Δ.Ε.

    Γ.Π.Ν. Πατρών "Παναγία Η Βοήθεια" (Ρίο)

    Γ.Ν. Πατρών "Ο 'Αγιος Ανδρέας"

    Γ.Ν. Παίδων Πατρών (Καραμανδάνειο)

    Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας

    Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας

    Γ.Ν. Ηλείας


     

    ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ 

    Σας υπενθυμίζουμε ότι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέσω email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή ταχυδρομικά: Δ/νση Δημόσιας Υγείας ΠΔΕ, Τμήμα Υπηρεσιών & Επαγγελμάτων Υγείας, Π.Π. Γερμανού 98, Πάτρα, ΤΚ 26225 ή δια ζώσης (αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο): Πάτρα, Π.Π. Γερμανού 98, ισόγειο, γραφείο 1, 

    ΜΟΝΟ για τις ακόλουθες εξαιρέσεις:

    1) Για όσους δεν διαθέτουν ΑΦΜ ή/και ΑΜΚΑ

    2) Για αιτήσεις υπεράριθμων (για λόγους υγείας και για αθλητές πτυχιούχους ιατρικής σχολής)

    Αίτηση για ειδικότητα
    Υπεύθυνη δήλωση ειδικότητας
    Οδηγίες και δικαιολογητικά

    Σημείωση:

    -Για αίτηση καταχώρησης ειδικότητας παρακαλούμε να αποστέλλετε κατά προτίμηση στο email μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. την αίτηση, την υπεύθυνη δήλωση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σκαναρισμένα.

    -Για αίτηση διαγραφής από σειρά προτεραιότητας ειδικότητας παρακαλούμε να αποστέλλετε κατά προτίμηση στο email μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. υπεύθυνη δήλωση (θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής) δηλώνοντας την ειδικότητα και το νοσοκομείο από το οποίο επιθυμείτε τη διαγραφή σας.

     


Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την πλοήγησή σας σε αυτόν. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο αποδέχεστε την αποθήκευση των cookies στη συσκευή σας. Λεπτομέρειες για την Πολιτική Ιδιωτικότητας στο σύνδεσμο privacy policy.

Αποδέχομαι τα cookies από αυτόν τον ιστότοπο.