Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020
Ροή ενημέρωσης:
Παρασκευή, 12 Απρίλιος 2019 14:24

Γρ. Αλεξόπουλος: «Οι εξερευνητές του Νου» για παιδιά και εφήβους 10-14 ετών, δράση δικαιούχων του ΤΕΒΑ Π.Ε. Αχαΐας

Η Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων που στοχεύουν στην ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων ΤΕΒΑ/FEAD (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους), συνεργάζεται με την ελληνική ΜENSA και άλλους φορείς και διοργανώνει μια ολοκληρωμένη δράση για 40 παιδιά ηλικίας 10-12 ετών και 13-14 ετών με σύγχρονες βιωματικές διαδικασίες που περιλαμβάνει παιχνίδια ρόλων, χοροθέατρο, γρίφοι λογικής, δημιουργία ιστορίας με cartoon - comics και εργαστήρι φωτογραφίας. Επειδή η ανθρώπινη ευφυία δε συνδέεται με το κοινωνικό και οικονομικό status και η έγκαιρη αναγνώριση χαρισματικών και ταλαντούχων γνωρισμάτων οδηγεί στην καλύτερη και πληρέστερη ανάδειξη και αξιοποίηση των ιδιαίτερων ικανοτήτων του, θεωρούμε αναγκαίο να απευθυνθούμε στα παιδιά των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας με στόχο την αναγνώριση, την ανάδειξη και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.

Το πρόγραμμα «Οι εξερευνητές του Νου» για τα παιδιά - έφηβους ωφελούμενων ΤΕΒΑ Π.Ε. Αχαΐας θα διαρκέσει ένα μήνα και θα συμβάλλει στον εντοπισμό και στη δημιουργία μοτίβων στο λεκτικό συλλογισμό, στη συγκέντρωση προσοχής και βελτίωση της λειτουργικής μνήμης, στη βελτίωση των παιδικών - εφηβικών γνωσιακών - κοινωνικών δεξιοτήτων και επαγωγικά συμβάλλουν με θετικότητα στις μαθησιακές ικανότητες, στην αυτοεκτίμηση και στην ψυχοκοινωνική εξέλιξη τους.

Η δράση ξεκινά με αξιολόγηση των παιδιών με το TEST (FRT) στις 20 Απριλίου 2019, στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» 16.00. Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων οι γονείς θα λάβουν την αξιολόγηση και επιστημονικές συμβουλές για το σύνολο των δεξιοτήτων των παιδιών.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι γονείς, ωφελούμενοι ΤΕΒΑ μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 6942919090 (κα Μαντά), 2613613154 (κα Ξένου) 9 π.μ. - 1.00 μ.μ. και στα e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή m.xenou@pde.gov.gr.