Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
Ροή ενημέρωσης:
Τρίτη, 21 Μάιος 2019 14:56

Συνεδρίαση του ΣΟΠΠ στην Ανδραβίδα παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα και του Προέδρου του ΟΑΣΠ Ευθύμιου Λέκκα

Στην Ανδραβίδα βρέθηκε από το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 21 Μαΐου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας καθώς συμμετείχε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π.Ε. Ηλείας, που συγκάλεσε στην Ανδραβίδα ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, εξαιτίας της σεισμικής ακολουθίας που εκδηλώνεται τις τελευταίες ημέρες.

Στη συνεδρίασηεπιβεβαιώθηκε ο σχεδιασμός και οι δράσεις της Πολιτικής Προστασίας. Στο πλαίσιο αυτό, αύριο Τετάρτη κλιμάκιο μηχανικών από τη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών θα επισκεφθεί την περιοχή, προκειμένου να προβεί σε έλεγχο όσων κτιρίων έχουν υποστεί ζημιές.

Επίσης, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 των Δήμων Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Πηνείας και Ήλιδας. Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα των παιδιών που πρόκειται να δώσουν πανελλήνιες σε σχέση με την αναστάτωση που προκαλείται εξαιτίας των σεισμών και εξετάζεται η δυνατότητα παρέμβασης του υπουργείου Παιδείας.

Ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα ο οποίος βρίσκεται από το απόγευμα στην περιοχή της Ανδραβίδας, ύστερα από πρόσκληση της Περιφέρειας και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των κατοίκων. Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ ανέφερε ότι το φαινόμενο παρακολουθείται και ζήτησε από τους κατοίκους να ακολουθούν τις γνωστές σε αυτές τις περιπτώσεις οδηγίες της συντεταγμένης Πολιτείας.

Τέλος, έπειτα από έγγραφο του Δήμαρχου Ανδραβίδας - Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας απευθυνόμενος στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ζήτησε πλέον, να κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ολόκληρος ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης.

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 21 Μάιος 2019 22:10