Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020
Παρασκευή, 20 Σεπτέμβριος 2019 12:15

Διήμερο δράσεων ενημέρωσης για τη νόσο Alzheimer

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Κοινωφελές Σωματείο ΦΡΟΝΤΙΖΩ, συμμετέχει στο διήμερο δράσεων, στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2019 στην Πάτρα με στόχο την υποστήριξη της τρίτης ηλικίας, των Ατόμων με Άνοια και των οικογενειών τους. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimerκαι Συναφών Διαταραχών και με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 που είναι Παγκόσμια Ημέρα νόσου Alzheimer, στις 11.00 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Αστήρ» (Αγίου Ανδρέου 16, Πάτρα), η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιεί ενημερωτική εκδήλωση με ενδιαφέρουσες ομιλίες γύρω από νεότερα δεδομένα για την άνοια και την νόσο Alzheimer. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί Εργαστήρι Διαγενεακού Παιχνιδιού, με τίτλο: «παίΖουμε χωρίς ηλικία». Σε αυτό θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν μέσω παιχνιδιού παιδιά με ηλικιωμένους και άτομα με άνοια.

Συγκεκριμένα, στόχος των δράσεων η ενημέρωση των φροντιστών για θέματα που αφορούν την άνοια και τον τρόπο αντιμετώπισης των δυσκολιών που προκύπτουν, καθώς και των πολιτών για τους τρόπους πρόληψης της εμφάνισης της άνοιας στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Alzheimer.

Στο διήμερο θα πραγματοποιηθούν και ποικίλες άλλες δράσεις που στοχεύουν στην ενημέρωση για το πρόβλημα της άνοιας, την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την φροντίδα που προσφέρουν οι συγγενείς προς τους πάσχοντες.