Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
Ροή ενημέρωσης:
Τετάρτη, 30 Οκτώβριος 2019 13:04

Επαφές βοηθού περιφερειάρχη σε θέματα Ολυμπισμού και Αθλητισμού Δημήτρη Νικολακόπουλου με το δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο και αθλητικούς παράγοντες

Θέματα αθλητισμού και συντονισμού δράσεων εν όψει της ολυμπιακής χρονιάς 2020, όπως επίσης η συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Πύργου απασχόλησαν τη συνάντηση του βοηθού Περιφερειάρχη σε θέματα Ολυμπισμού και Αθλητισμού, Δημήτρη Νικολακόπουλου με το Δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019, έγινε ευρεία συζήτηση για τις αθλητικές υποδομές και των τεσσάρων δημοτικών ενοτήτων του Δήμου (κολυμβητήριο, κλειστό γυμναστήριο, γήπεδο ποδοσφαίρου Πύργου και αθλητικές εγκαταστάσεις τοπικών κοινοτήτων).

Μέσα από διεξοδική συζήτηση έγινε καταγραφή προβλημάτων και ιεράρχηση προτεραιοτήτων με στόχο τη συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου, ώστε να επιτευχθεί η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και η εξασφάλιση προδιαγραφών για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή αγώνων σε αυτές.

Στη συνέχεια, έγινε αναφορά στην επόμενη χρόνια που θα διέπεται από το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων και αναλύθηκαν ορισμένες προτάσεις για δρώμενα που προγραμματίζονται στην περιοχή εν όψει της τελετής αφής της ολυμπιακής φλόγας και της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο βοηθός Περιφερειάρχη δήλωσε: «Εγκαινιάζουμε μια σειρά επαφών με δημάρχους, αθλητικούς φορείς και παράγοντες της Ηλείας και των άλλων περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ξεκινώντας από την πρωτεύουσα της Ηλείας, τον Πύργο. Επιδίωξη της νέας περιφερειακής Αρχής και του περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη είναι η προώθηση του αθλητικού ιδεώδους, της ευγενούς άμιλλας και του Ολυμπισμού, της ανάδειξης και της αξιοποίησης των ταλέντων της Περιφέρειας, της στήριξης των ερασιτεχνικών σωματείων και της αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων με σημείο αναφοράς την Αρχαία Ολυμπία, την κοιτίδα του αθλητισμού και του Ολυμπισμού».