Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
Ροή ενημέρωσης:
Δευτέρα, 11 Νοέμβριος 2019 17:18

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χ. Μπονάνος στη δράση «Η Υγεία πάνω απ’ Όλα... στης Μαμάς την Κατσαρόλα»

Mε τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών και μητέρων δικαιούχων ΤΕΒΑ Π.Ε. Αχαϊας ολοκληρώθηκε την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 η καινοτόμος δράση «Η Υγεία πάνω απ’ Όλα… στης Μαμάς την Κατσαρόλα» που περιελάμβανε υγιεινά μαγειρέματα, μαθήματα/τεχνικές υγιεινής μαγειρικής, διατροφικές συμβουλές, οδηγίες για την πρόληψη τροφικών αλλεργιών, παιχνίδια μαγειρικής για τα παιδιά από 7 εως 12 ετών και βιωματικά εργαστήρια, στα οποία έλαβαν μέρος περισσότερες από 50 μητέρες και δεκάδες παιδιά.

Η δράση υλοποιήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων της Κοινωνικής Σύμπραξης της Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ενδυνάμωση και ψυχοκοινωνική στήριξη των ωφελούμενων ΤΕΒΑ/FEAD (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους).

Στην επιτυχημένη διοργάνωση συμμετείχαν ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ), έμπειροι επιστημονικοί εκπαιδευτές, εθελοντές, σεφ και ο Εκπαιδευτικος Ομιλος EUROTEAM, στις εγκαταστάσεις του οποίου φιλοξενήθηκε η δράση και η τελική εκδήλωση.

«Ως νέα Περιφερειακή Αρχή χαιρόμαστε που στηρίζουμε ανθρωποκεντρικές δράσεις, όπου συμμετέχει ενεργά και δημιουργικά η οικογένεια. Είναι σημαντικό για μας να υπάρχει διάλογος και αλληλεπίδραση με τους συμπολίτες μας ώστε κάθε πρόγραμμα των Συνοδευτικών Μέτρων ΤΕΒΑ να ανταποκρίνεται στις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες και να προσβλέπει στην ενίσχυση δεξιοτήτων» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαϊας, Χαράλαμπος Μπονάνος, που παρεβρέθηκε στην εκδήλωση και για την επιτυχία της, πρόσθεσε:

«Πρόκειται για το δημιουργικό αποτέλεσμα μιας αγαστής συνεργασίας από διαφορετικούς φορείς (Ι. Μητρόπολη Πατρών, Περιφέρεια Δυτ. Ελλαδας, εκπαιδευτικοί, εστίασης, εθελοντές) που αποδεικνύει ότι ολοι μαζί μπορούμε να εδραιώσουμε κοινωνικές συνέργειες που θα ενδυναμώνουν τους οικονομικά ευπαθείς συμπολίτες μας, ώστε να μην μένει κανείς πίσω. Αυτός είναι στόχος μας και η κοινωνική μας δέσμευσή».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με εκπλήξεις, δώρα, μουσική και προσφορά εδεσμάτων, που με την καθοδήγηση εκπαιδευτών, είχαν ετοιμάσει οι συμμετέχοντες στην δράση.

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 11 Νοέμβριος 2019 17:22