//
Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021
Ροή ενημέρωσης:
Τρίτη, 26 Νοέμβριος 2019 19:47

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενισχύει τις αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones)

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την προμήθεια και χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones).

Την υλοποίηση του σχεδίου έχει αναλάβει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαϊμης, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ συναντήθηκε επίσης, με το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Σπανουδάκη Νικόλαο και με το Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Γεωργακόπουλο Ευθύμιο.

Πιο συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα χρηματοδοτήσει την προμήθεια των μη επανδρωμένων αεροσκαφών για τις Περιφερειακές Διευθύνσεις της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής, ενώ η συμφωνία θα προβλέπει τη συνεργασία και με την αρμόδια υπηρεσία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για την παροχή τεχνογνωσίας για το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Σημειώνεται πως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προσφέρουν υψηλές επιχειρησιακές δυνατότητες με χαμηλό κόστος και ελάχιστους κινδύνους. Θα είναι εξοπλισμένα με ειδικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό που θα μεταφέρει εικόνα και πληροφορίες σε Κέντρο Ελέγχου, ενώ θα μπορούν να χρησιμοποιούνται σε επιχειρήσεις σε όλη τη Δυτική Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων θα μπορούν να συνδράμουν τις υπηρεσίες της Τροχαίας, συλλέγοντας πληροφορίες για την κίνηση στις εθνικές οδούς σε πραγματικό χρόνο, να επιτηρούν δασικές περιοχές για την πρόληψη πυρκαγιών, αλλά και να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, εντοπισμού αγνοουμένων, κλπ.

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 26 Νοέμβριος 2019 19:53