//
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
Ροή ενημέρωσης:
Παρασκευή, 13 Δεκέμβριος 2019 14:46

Συνάντηση εργασίας του Βοηθού Περιφερειάρχη σε θέματα Ολυμπισμού και Αθλητισμού Δημήτρη Νικολακόπουλου με τους Αθλητικούς φορείς και συλλόγους της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Ολυμπισμού και Αθλητισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος, συναντήθηκε την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 στο Δημαρχείο Αγρίνιου με εκπροσώπους των αθλητικών φορέων και συλλόγους της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τρεις άξονες: Τις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής, τις αθλητικές δράσεις και εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί ή μπορούν να προγραμματιστούν καθώς και την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας.

Έμφαση δόθηκε στις δυνατότητες που υπάρχουν για αποκατάσταση φθορών στις αθλητικές εγκαταστάσεις και τη δημιουργία νέων υποδομών, καθώς και σε δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν εντός της νέας χρονιάς.

Ο κ. Νικολακόπουλος ζήτησε τη συμβολή των αθλητικών φορέων της περιοχής, οι οποίοι, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «γνωρίζουν και αφουγκράζονται καλύτερα τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, ώστε να διαμορφωθεί ένα πλάνο δράσεων όσο το δυνατόν καινοτόμο, ενόψει της Αφής Ολυμπιακής Φλόγας».

Ο βοηθός Περιφερειάρχη δήλωσε έπειτα από τη συνάντηση: «Είχαμε μία συνάντηση γνωριμίας, αλλά και ουσιαστικής εργασίας, με αθλητικούς φορείς του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής. Στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι να συμβάλλει στην αποκατάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αθλητικές υποδομές, αλλά και στην ενίσχυση του αθλητισμού. Ιεραρχήσαμε τα προβλήματα, ενώ συμφωνήσαμε να υπάρξει και ένας συγκεκριμένος προγραμματισμός δράσεων για το νέο έτος. Επιθυμία του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη, αλλά και όλων μας, είναι η Δυτική Ελλάδα να μετατραπεί σε μεγάλο αθλητικό προορισμό, ενισχύοντας παράλληλα την εξωστρέφειά της, αλλά και δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό».

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση, εκτός από τους αθλητικούς φορείς, παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Δήμου Αγρινίου Χρήστος Ζαρκαβέλης, ο Προϊστάμενος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης στο Δήμο Αγρινίου Αθανάσιος Μουρτζιάπης, και η Περιφερειακή Σύμβουλος Αγγελική Χαλιμούδρα.

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 13 Δεκέμβριος 2019 14:51