Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
Ροή ενημέρωσης:
Πέμπτη, 16 Απρίλιος 2020 14:30

Διαρκείς έλεγχοι από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της ΠΔΕ

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής γνωστοποιεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω των εορτών του Πάσχα, και παρά τη δύσκολη χρονική συγκυρία εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας πραγματοποιούν σε συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες (ΕΦΕΤ, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ) ελέγχους στην αγορά κρέατος με στόχο τη διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων ζωικής προέλευσης, αλλά και την προστασία από την απάτη.

Η παρουσία κτηνιάτρων της Περιφέρειας στην αγορά και κυρίως η συνεχής παρουσία στις σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις διασφαλίζει τη συνέχιση της εφοδιαστικής αλυσίδας του κρέατος στηρίζοντας και την πρωτογενή παραγωγή του τόπου μας.

Συγκεκριμένα έχουν πραγματοποιηθεί ήδη πάνω από είκοσι έλεγχοι σε σημεία λιανικής πώλησης κρέατος της Περιφέρειας και δέκα έλεγχοι σε εμπόρους χονδρικής πώλησης.

Σε δύο περιπτώσεις έγιναν κατασχέσεις τροφίμων ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση. Η παρουσία των κρεοσκόπων στις σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις είναι συνεχής, καθώς η λειτουργία των σφαγείων είναι ολοήμερη.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 16 Απρίλιος 2020 14:33