Τρίτη, 17 Μαΐου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Πέμπτη, 30 Απρίλιος 2020 15:08

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Β. Γιαννόπουλου με Σωματείο Κομμωτών Ηλείας

Συνάντηση με μέλη του προεδρείου του Σωματείου Καταστηματαρχών Κουρέων – Κομμωτών Ν. Ηλείας είχε σήμερα Πέμπτη 30 Απριλίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ενόψει της επαναλειτουργίας των κομμωτηρίων – κουρείων και κέντρων αισθητικής από την προσεχή Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, στο πλαίσιο του Σχεδίου Σταδιακής Αποκλιμάκωσης περιοριστικών μέτρων.

Την πρωτοβουλία είχε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, προκειμένου να προληφθούν προβλήματα κοσμοσυρροής και συνωστισμού, δεδομένου του αυξημένου ενδιαφέροντος που παρουσιάζεται ήδη από τους πολίτες, για επισκέψεις σε κομμωτήρια – κουρεία και κέντρα αισθητικής, τα οποία παρέμεναν κλειστά στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Τόσο με τον πρόεδρο του Σωματείου της Ηλείας Γιάννη Διονυσόπουλο και τον Αντιπρόεδρο Σωκράτη Παναγόπουλο, με τους οποίους συναντήθηκε, όσο και με την πρόεδρο της Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδος Μαρία Σωτηροπούλου, με την οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή επικοινωνία (μέσω Skype), συζήτησαν τους τρόπους ασφαλής μετάβασης στη νέα κανονικότητα και καθημερινότητα, πάντα ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων οργάνων της πολιτείας, για την ασφάλεια τόσο των πελατών όσο και των εργαζομένων σε αυτούς τους χώρους.

Με αφορμή την επιστολή της ΚΟΚΚΚΕ προς Υπουργεία και ΕΟΔΥ, που παρέδωσαν στον κ. Γιαννόπουλο οι κ.κ Διονυσόπουλος και Παναγόπουλος, με την οποία η Ομοσπονδία ζητά κατεπειγόντως την έκδοση κατευθυντήριων οδηγιών για την επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και κουρείων, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης εξήγησε πως, οι έλεγχοι των κλιμακίων της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ηλείας, η οποία έχει επιφορτιστεί με το έργο αυτό, και θα ξεκινήσουν από Δευτέρα, σε πρώτη φάση θα έχουν κυρίως ενημερωτικό – συμβουλευτικό χαρακτήρα. «Είναι βέβαιο και απολύτως λογικό, ότι οι απορίες που σήμερα υπάρχουν σε όλα τα μέλη σας, από τη Δευτέρα και κατά τη διάρκεια λειτουργίας των επαγγελματικών σας χώρων θα πολλαπλασιάζονται. Γι’ αυτό και τα στελέχη της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Ηλείας θα είναι σε θέση να σας ενημερώνουν σχετικά, μεταφέροντας τις οδηγίες και διευκρινήσεις από το Κεντρικό Κράτος, δίνοντας σε όλους τους επαγγελματίες ένα μικρό περιθώριο χρόνου προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα, προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία αλλά και να ομαλοποιηθεί η οικονομική δραστηριότητα κάθε κλάδου», σημείωσε τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γιαννόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν και άλλα θέματα, με κυριότερο την ανάγκη πάταξης του φαινομένου της «κομμωτικής πειρατείας», μέσα από ελέγχους των αρμόδιων οργάνων, προκειμένου να προφυλαχθεί η οικονομική δραστηριότητα των επαγγελματιών που λειτουργούν νόμιμα τις επιχειρήσεις τους και κυρίως να διαφυλαχθεί η υγεία των πολιτών από τις αμφισβητούμενης ποιότητας ασφάλειας υπηρεσίες που παρέχονται από τους «πειρατές» κομμωτές.

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 30 Απρίλιος 2020 15:40