//
Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021
Ροή ενημέρωσης:
Δευτέρα, 04 Μάιος 2020 16:02

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Β. Γιαννόπουλου με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου

Την ανάγκη για τη δημιουργία ενός «τείχους» περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού, με αφορμή την επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και στην Ηλεία, στο πλαίσιο του Σχεδίου σταδιακής αποκλιμάκωσης περιοριστικών μέτρων, συζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ν. Ηλείας Νίκο Καρυώτη και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλία Ξανθούλη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, παρουσία και της Διευθύντριας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ηλείας Πηνελόπης Σουδενιώτη, έγινε ενημέρωση για τους τρόπους ασφαλής μετάβασης στη νέα κανονικότητα με τήρηση των οδηγιών των αρμόδιων οργάνων της πολιτείας, για την ασφάλεια τόσο των πελατών όσο και των εργαζομένων σε κάθε εμπορικό κατάστημα. Όσον αφορά τη διενέργεια ελέγχων από κλιμάκια της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Ηλείας, που ξεκίνησαν από σήμερα, ο κ. Γιαννόπουλος εξήγησε πως, σε πρώτη φάση οι έλεγχοι θα έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα προς τους έμπορους και επαγγελματίες, που για δυο ολόκληρους μήνες είχαν κλειστά τα καταστήματά τους και υπέστησαν τις συνέπειες των περιοριστικών μέτρων. «Σκοπός μας είναι να ενημερώσουμε και να καθοδηγήσουμε τις επιχειρήσεις και τον επαγγελματικό κόσμο, ώστε να βοηθήσουμε κι εμείς από την πλευρά μας στην προσαρμογή τους στην κανονικότητα, με τρόπο ασφαλή, ώστε να μην ανατρέψουμε ότι πετύχαμε μέχρι τώρα», είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

Τέλος, εντός των ημερών θα διατεθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας έντυπο ενημερωτικό υλικό με οδηγίες για τα νέα μέτρα πρόληψης και προστασίας. Όσον αφορά τα μέτρα στήριξης προς τους επαγγελματίες – θέμα που τέθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης – αυτό συμφωνήθηκε να αποτελέσει αντικείμενο μιας νέας, πιο διευρυμένης από άποψη συμμετοχών, σύσκεψης.

Εξάλλου, ο κ. Γιαννόπουλος αργά το μεσημέρι είχε συνάντηση και με τη Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γεωργία Πλώτα, και τη Διευθύντρια Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ηλείας, όπου ενημερώθηκε για τον απολογισμό των ελέγχων της σημερινής, πρώτης ημέρας και τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας και τήρησης των μέτρων προστασίας από τους επαγγελματίες που ξεκίνησαν τη λειτουργία των επαγγελματικών τους χώρων.

«Από σήμερα η κοινωνία μας επιχειρεί την πρώτη ουσιαστική έξοδο από τον περιοριστικό κύκλο των αυστηρών μέτρων ελέγχου της πανδημίας. Πλέον εισερχόμαστε στη β΄ φάση αυτής της εξαιρετικά σύνθετης υγειονομικής κρίσης, την οποία βιώσαμε και βιώνουμε, που είναι η ασφαλής μετάβαση σε μια ¨κανονικότητα¨. Το αποτέλεσμα αυτής της μετάβασης δεν είναι διασφαλισμένο, ούτε εγγυημένο. Εναπόκειται στον καθένα από εμάς να λειτουργήσουμε με υπευθυνότητα, ούτως ώστε να αποτρέψουμε ένα ενδεχόμενο πισωγύρισμα», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος.

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 04 Μάιος 2020 16:08