//
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021
Ροή ενημέρωσης:
Πέμπτη, 28 Μάιος 2020 12:24

Εργασίες καθαρισμού στην αθλητική εγκατάσταση της Αγυιάς από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Βήμα - βήμα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχωράει στη διαμόρφωση της αθλητικής εγκατάστασης της Αγυιάς έως την πλήρη αξιοποίησή της. Σήμερα, Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, συνεργεία της Περιφέρειας προχώρησαν στον καθαρισμό του παλαιού Κολυμβητηρίου και του περιβάλλοντος χώρου, παρουσία του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου, του Προέδρου του ΠΕΑΚ, Νίκου Παπαδημάτου, του Αντιπροέδρου, Μιχάλη Κουρέτα, και του εφόρου Γιώργου Ζησιμάτου.

Έπειτα από συνεννόηση με το ΠΕΑΚ, η Περιφέρεια ανέλαβε την πρωτοβουλία να ξεκινήσει εργασίες καθαρισμού του χώρου. Οι παρεμβάσεις για τον ευπρεπισμό της έκτασης γίνονται αφενός στο πλαίσιο των μέτρων Πολιτικής Προστασίας και για λόγους ασφαλείας εν όψει της θερινής περιόδου, αφετέρου για να καταστεί προσβάσιμη η έκταση, δεδομένου ότι στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκπόνηση μελέτης αξιοποίησης των εγκαταστάσεων.

«Θέλουμε το συντομότερο δυνατό να προχωρήσουμε στην ανάπλαση, ώστε να διαμορφωθεί ένας χώρος αθλητισμού, ένας χώρος ζωής. Στην κατεύθυνση αυτή έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με το ΠΕΑΚ, προκειμένου οι αθλητικές εγκαταστάσεις να αποδοθούν στην Πατραϊκή νεολαία και τον αθλητισμό» ανέφερε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Σε λίγες ημέρες θα αρχίσουν και οι διαδικασίες για την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για την ανάπλαση των εγκαταστάσεων, με στόχο σύντομα να έχουμε ένα στολίδι που θα το χαίρεται η πόλη».

Από την πλευρά του ο κ. Μπονάνος, συμπλήρωσε: «Γίνεται μια καινούργια αρχή για να μπορέσουμε με να αναπλάσουμε το χώρο. Θέλουμε ένα χώρο ζωντάνιας και δραστηριότητας. Αυτήν την προσπάθεια που ξεκινήσαμε σε συνεργασία με το ΠΕΑΚ, θα ολοκληρώσουμε προς όφελος όλων των Πατρινών».

Οι εργασίες που ξεκίνησαν σήμερα εκτελούνται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που έχουν υπογράψει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, και ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Βάσει αυτού, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρέχει τεχνική συνδρομή προκειμένου να υλοποιηθούν και να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι μελέτες που αφορούν στην ανάπλαση και αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων Αγυιάς, δηλαδή του παλαιού κολυμβητηρίου και του περιβάλλοντος χώρου, ιδιοκτησίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνει την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για την πλήρη και εύρυθμη λειτουργία του Κλειστού Γυμναστηρίου «Δ. Τόφαλος», συμπεριλαμβανόμενου του βοηθητικού γυμναστηρίου, με αντίστοιχη πρόβλεψη και για το Παπαχαραλάμπειο Εθνικό Στάδιο Ναυπάκτου.

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 28 Μάιος 2020 12:31

Σχετικά Video

Popup Embed Embed this video on your site