Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020
Ροή ενημέρωσης:
Παρασκευή, 05 Ιούνιος 2020 12:07

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκιώνας Ζαΐμης στο Αεροδρόμιο Αράξου

Το Αεροδρόμιο Αράξου επισκέφθηκε την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης, όπου είχε συνάντηση με τον Αερολιμενάρχη Κρατικού Αερολιμένα Αράξου, Γεώργιο Γκουβίτσα.

Κατά την επίσκεψη ο κ. Ζαΐμης ξεναγήθηκε στους χώρους του αερολιμένα και συζήτησε εκτενώς για τα προβλήματα του αεροδρομίου, το οικονομικό πλήγμα που υπέστη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και για τις ευκαιρίες ανάπτυξης που υπάρχουν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι η επέκταση και αναβάθμιση του Αεροδρομίου Αράξου σε συνδυασμό με την προσέλκυση επενδυτών θα ανοίξουν νέες προοπτικές για την τουριστική και επιχειρηματική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας μέσα από τις εταιρίες διαχείρισης του αεροδρομίου αλλά και τις επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες και αγαθά στους επισκέπτες και το προσωπικό. Όπως υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης, το αεροδρόμιο, αν και μικρό σε έκταση, μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό πόλο προσέλκυσης επενδυτών και να αποκτήσει τη θέση και δυναμική που του αξίζει.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ ΚΟΤΥΧΙΟΥ – ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ

Ακολούθως ο κ. Ζαίμης επισκέφθηκε το Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Νικόλαο Καραβά και τη Διευθύντρια Γεωργία Καραμπέρου για τα σχέδια, τις προτεραιότητες αλλά και τα προβλήματα του φορέα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη συνεργασία της Περιφέρειας με το Φορέα μέσα από κοινές δράσεις με σκοπό την υλοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, στην αναβάθμιση του κέντρου πληροφόρησης μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων που θα αναδείξει παράλληλα το τουριστικό προφίλ της περιοχής και τέλος στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία της περιοχής εξαιτίας ανθρωπογενών δραστηριοτήτων.

Η ανάπτυξη της περιοχής αποτελεί κύριο στόχο της ΠΔΕ με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και προώθηση της περιβαλλοντικής συνείδησης, υπογράμμισε ο κ. Ζαΐμης.

Με αφορμή την παραπάνω συνάντηση, ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε τη λιμνοθάλασσα του Πρόκοπου και συζήτησε με τοπικούς αλιευτές για τα προβλήματα στο Διβάρι και την ευρύτερη περιοχή Κοτυχίου-Στροφυλιάς. «Πλούσια η σοδειά και υψηλής ποιότητας ιχθύων αλλά και ευαίσθητο το οικοσύστημα απαιτεί προσεκτικές παρεμβάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαΐμης.

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 05 Ιούνιος 2020 12:21