Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Πέμπτη, 25 Ιούνιος 2020 11:47

Ενημερωτική συνάντηση για το έργο «Creative Hubs»

Ενημερωτική συνάντηση με Ηλείους επιχειρηματίες σχετικά με τη λειτουργία του Κόμβου των «CreativeHubs» στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος το απόγευμα της Τρίτης 23 Ιουνίου 2020 στο χώρο του Διοικητηρίου.

Το έργο «Creative Hubs» υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τη συνεργασία των Επιμελητηρίων Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, του ΙΤΥΕ – Διόφαντος και του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, με στόχο την υποστήριξη και ανάπτυξη των Δημιουργικών Επιχειρήσεων, μέσω των τεσσάρων Κόμβων που θα δημιουργηθούν και θα λειτουργήσουν στον Πύργο, στην Πάτρα, στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι.

Η συνάντηση έγινε με τη συμμετοχή μικρού αριθμού επιχειρηματιών, στο πλαίσιο της εφαρμογής των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας για τον covid-19. Την ενημέρωση σχετικά με το πλαίσιο λειτουργίας έκανε ο καθηγητής Βασίλης Αυδίκος από το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ σύντομη τοποθέτηση έκανε και ο Οικονομολόγος Δημήτρης Βαρελάς ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ηλείας.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας κ. Γιαννόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων πως «...η λειτουργική διασύνδεση των εν λόγω χώρων, θα συμβάλλει στη συγκρότηση ενός περιφερειακού δικτύου επιχειρήσεων της Δημιουργικής και Πολιτιστικής Βιομηχανίας μέσω της διάθεσης τους σε σχετικές επιχειρήσεις, για τη διεξαγωγή εκπαιδεύσεων, σεμιναρίων, ενεργειών δικτύωσης, διοργάνωση εκδηλώσεων σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Με αυτό τον τρόπο στηρίζουμε το “επιχειρείν” και ενισχύουμε την καινοτομία και την εξωστρέφεια». Σημείωσε μάλιστα πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω των Περιφερειακών Ενοτήτων, θα αξιοποιήσει σε αυτό το έργο το υφιστάμενο κτιριακό απόθεμά της στην υπηρεσία του κλάδου των Δημιουργικών Βιομηχανιών, ο οποίος, όπως είπε «…χαρακτηρίζεται ως πολλά υποσχόμενος και αναπτυσσόμενος πανευρωπαϊκά αλλά και τοπικά». Γι’ αυτό και ο κ.Γιαννόπουλος τόνισε την ανάγκη για συνεχή ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου, σχετικά με τις σημαντικές παροχές, δυνατότητες και προοπτικές που θα έχουν οι επιχειρήσεις, από τη χρήση αυτών των Κόμβων.

Το πλαίσιο λειτουργίας του Κόμβου - που θα στεγαστεί στο ισόγειο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Ηλείας - τις δυνατότητες, τις παροχές και τα πολλαπλά σημαντικά οφέλη του προς τους χρήστες/επιχειρηματίες, ανέλυσε ο καθηγητής κ. Αυδίκος, αναφερόμενος ιδιαίτερα στις δυνατότητες διασύνδεσης με αντίστοιχους Κόμβους που λειτουργούν στην Αθήνα και στην Ευρώπη, φέρνοντας σε επαφή τους επιχειρηματίες, ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο νέες και πολλές δυνατότητες ανάπτυξης συνεργειών και συνεργασιών. Παράλληλα, στον εν λόγω χώρο, όπως θα διαμορφωθεί – με δυνατότητα αξιοποίησης και των υπαρχουσών υποδομών (π.χ. το Μικρό και το Μεγάλο Συνεδριακό Κέντρο) –, θα μπορούν να φιλοξενηθούν διάφορες δράσεις που σχετίζονται με το αντικείμενο κάθε επιχείρησης. Διευκρινήσεις για τη λειτουργία του χώρου και την επάνδρωση του με επιστημονικό προσωπικό, που έχει αναλάβει το Επιμελητήριο Ηλείας, έδωσε ο κ. Βαρελάς.

Ακολούθησε διάλογος με τους συμμετέχοντες, που εξέφρασαν τις απορίες τους και έλαβαν απαντήσεις από τους καθ’ ύλην αρμόδιους για το έργο ενώ, όπως σημειώθηκε, θα δημιουργηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας, προκειμένου να λαμβάνουν ενημέρωση για την πορεία του έργου και τα χαρακτηριστικά.

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο έργο CREATIVE@Hubs στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A GREECE-ITALY PROGRAMME 2014-2020.

Πληροφορίες – Συμμετοχή

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία του Κόμβου, τις κατηγορίες των επιχειρήσεων που μπορούν να συμμετέχουν (σ.σ. νεοφυείς και υφιστάμενες) και τη δυνατότητα εγγραφής και αξιοποίησης των δυνατοτήτων που θα παρέχει, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Επιμελητήριο Ηλείας (28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων – 3ος όροφος – τηλ. 2621029177) και στον υπεύθυνο Δημήτρη Βαρελά.

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 25 Ιούνιος 2020 12:48