Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
Ροή ενημέρωσης:
Δευτέρα, 10 Αύγουστος 2020 13:36

Οι ποδηλατικές διαδρομές της Δυτικής Ελλάδας στη συνάντηση εργασίας για το έργο MEDCYCLETOYR

Ασφαλείς ποδηλατικές διαδρομές στη Δυτική Ελλάδα και δράσεις που ενθαρρύνουν την χρήση ποδηλάτου στην καθημερινότητα ήταν οι κύριοι άξονες που αναλύθηκαν στη συνάντηση εργασίας που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του έργου «MEDCYCLETOUR: Μεσογειακές Ποδηλατικές Διαδρομές για Βιώσιμο Παράκτιο Τουρισμό». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα.

Το έργο «MEDCYLCETOUR» χρηματοδοτείται από το διακρατικό πρόγραμμα Interreg Med 2014-2020, στο οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης συμμετέχει ως εταίρος.

«Κεντρική επιδίωξη της Περιφέρειας μας αποτελεί η δημιουργία ασφαλών ποδηλατικών διαδρομών που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής αλλά και στην ανάδειξη του φυσικού πλούτου και της πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης κατά την τοποθέτησή του και αναφέρθηκε ακόμη στο φιλόδοξο στόχο για την ανάπλαση της εγκαταλειμμένης σιδηροδρομικής γραμμής από το Αίγιο έως το Διακοπτό μήκους 14 χλμ. και τη μετατροπή αυτής σε ποδηλατόδρομο.

Στη συνάντηση απηύθυνε χαιρετισμό ο Γεν. Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ευρύτατο πρόγραμμα δράσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος για την ενίσχυση της χρήσης του ποδηλάτου και την εκπόνηση μελετών με σκοπό τη δημιουργία ασφαλών ποδηλατικών υποδομών.

Στη διάρκεια των εργασιών παρουσιάστηκαν επίσης από τον αναπληρωτή υπεύθυνο του έργου και Διευθυντή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Χρήστο Τζομάκα οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου για την ανάπτυξη και προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού.

Οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις σε ό,τι αφορά την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση του ποδηλάτου ενώ συζητήθηκαν οι τεχνικές παρεμβάσεις που απαιτούνται για τη δημιουργία ασφαλών ποδηλατικών διαδρομών.

Συμμετείχαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής, ο Αντιδήμαρχος Ναυπάκτου Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ο Βασίλειος Κατόπης από την Περιφέρεια Ηπείρου, ο συγκοινωνιολόγος - καθ. Ε.Μ.Π. Θάνος Βλαστός, ο τοπογράφος - μηχανικός Στέφανος Κατσώλης, η Ζωή Κατσακιώρη από το Τμήμα Συγκοινωνιακού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού του Δήμου Πατρέων, η Προϊσταμένη της Ε.Υ.Δ.Ε.Π./ΠΔΕ Άλκηστις Σταθοπούλου, ο Νικός Δρακωνάκης από την εταιρία ΕΤΑΜ, η Γεν. Διευθύντρια της Travel Media Applications Βίκυ Καραντζαβέλου, καθώς και εκπρόσωποι ποδηλατικών συλλόγων.

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 10 Αύγουστος 2020 13:41