Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Τετάρτη, 09 Σεπτέμβριος 2020 15:03

Ενημέρωση για το νόσημα του Καταρροϊκού Πυρετού των αιγοπροβάτων

Κλιμάκιο Κτηνιάτρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρίας Σαλμά και του Εντεταλμένου Βοηθού Περιφερειάρχη Μιχάλη Γούδα, πραγματοποίησε την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020 επιτόπιες επισκέψεις στην Πλαγιά Βόνιτσας και στον Ίναχο Αμφιλοχίας, περιοχές που έχουν πληγεί από τον Καταρροϊκό Πυρετό του προβάτου, όπου ενημέρωσαν και πρότειναν λύσεις - μέτρα προστασίας του ζωικού κεφαλαίου σε κτηνοτρόφους των περιοχών.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στη συμπτωματολογία του νοσήματος, τον τρόπο μετάδοσης και στους τρόπους προφύλαξης (καταπολέμηση των εντόμων - μεταδοτών με τη χρήση εντομοκτόνων - εντομοαπωθητικών, μετακινήσεις των ζώων μετά από ενημέρωση και λήψη σχετικής άδειας από τις κατά τόπους Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και εμβολιασμό του ζωικού κεφαλαίου).

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά τόνισε τη σημασία της συνεχούς συνεργασίας των κτηνοτρόφων με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Π.Δ.Ε., προκειμένου να περιοριστούν στο ελάχιστο οι απώλειες από το συγκεκριμένο νόσημα και να υπάρχει αποτελεσματική αντιμετώπιση πιθανών μελλοντικών προβλημάτων στον κλάδο της κτηνοτροφίας.

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 09 Σεπτέμβριος 2020 15:07