//
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
Ροή ενημέρωσης:
Παρασκευή, 02 Οκτώβριος 2020 11:13

Επίβλεψη εργασιών συντήρησης Ο.Δ. στο Γούμερο

Τις εργασίες συντήρησης του οδικού δικτύου, που εκτελούνται αυτές τις ημέρες στην περιοχή του Γουμέρου, επέβλεψε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος. Πρόκειται για εργασίες αποκατάστασης της βατότητας σε τμήματα βασικών οδικών αρτηριών της Π.Ε. Ηλείας, που ήταν επιβεβλημένες, λόγω ελλιπούς - μέχρι τώρα - συντήρησης.

Οι εργασίες εκτελούνται στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση οδικών αξόνων Λάλα – Ε.Ο. 111 και Χάνι Πανόπουλου – Μουζάκι – Καράτουλα και Συνδετήριοι προς Νεμούτα – Αχλαδινή και Γούμερο – Μουζάκι».Ο κ. Γιαννόπουλος επισκέφθηκε τα δυο βασικά τμήματα της εργολαβίας στη συγκεκριμένη περιοχή, και πιο συγκεκριμένα, το τμήμα από διασταύρωση Κλινδιά έως Γούμερο και τον συνδετήριο επαρχιακό δρόμο Γούμερο – Μουζάκι, που διέρχεται από το γήπεδο ποδοσφαίρου της Ολυμπιάδας Γουμέρου, στον οποίο γίνονται εκτεταμένες παρεμβάσεις, μετά από πάρα πολλά χρόνια. Για την πορεία των εργασιών στα συγκεκριμένα τμήματα - που αναμένεται να ολοκληρωθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα - αλλά και συνολικά για το έργο, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από τον επιβλέποντα μηχανικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ηλείας και από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Οι εργασίες που έχουν εκτελεστεί και θα εκτελεστούν στην πορεία, μέχρι την περάτωση του έργου, αφορούν, μεταξύ άλλων, καθαρισμό και μόρφωση τάφρων και ερεισμάτων, κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων για την καλύτερη απορροή των όμβριων υδάτων, ανακατασκευή τμημάτων οδοστρώματος που παρουσιάζουν μεγάλες καθιζήσεις, αποκατάσταση πρανών όπου κρίνεται αναγκαίο, επούλωση λάκκων και στρώσεις ασφαλτοτάπητα τμηματικά κ.α..

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι παράλληλα, στο πλαίσιο του ίδιου έργου, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες διαγράμμισης και στα επισκευασμένα τμήματα, σε περιοχές του οροπεδίου της Φολόης.

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 02 Οκτώβριος 2020 11:27