Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024
Ροή ενημέρωσης:
Παρασκευή, 02 Οκτώβριος 2020 17:35

Ανακοίνωση της Περιφερειακής Αρχής

Από την Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Ελλάδας, ανακοινώνονται τα εξής:

Δυστυχώς, ο κατήφορος της παράταξης «Δυτική Ελλάδα Δικαίωμα στην Πρόοδο» του κ. Κατσιφάρα, φαίνεται πως δεν έχει τέλος…

Η παράταξη που επί εννέα σχεδόν χρόνια άφησε τη Δυτική Ελλάδα στον πάτο της ανάπτυξης και στην κορυφή της φτώχειας, διαλαλώντας μόνο «εμβληματικά οράματα», προφανώς δυσκολεύεται να αποδεχθεί τον ρόλο της αντιπολίτευσης και εκτοξεύει ψέματα και λάσπη στον ανεμιστήρα, φτάνοντας στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Για εμάς όμως, η επίλυση των προβλημάτων των πολιτών – και ειδικά των επειγόντων – όπως και η τήρηση της ηθικής ακεραιότητας και της νομιμότητας αποτελεί «ευαγγέλιο» πάνω στο οποίο καμία λάσπη δεν κολλάει.

Απαντώντας λοιπόν επί της ουσίας, σύμφωνα με το νόμο, ΔΕΝ αναθέσαμε κανένα έργο όπως ψευδέστατα και συκοφαντικά ισχυρίζεται η παράταξη του κ. Κατσιφάρα.

Αντιθέτως: Στην περίπτωση της διαδικασίας δημοπράτησης, σε εφαρμογή του άρθρου 32, παράγραφος 2 εδάφιο γ του νόμου 4412-2016, εφαρμόζεται αποκλειστικά σε περιπτώσεις δημοπράτησης έργων ή υπηρεσιών ή προμηθειών που είναι κατεπείγουσας ανάγκης οφειλόμενης σε γεγονότα απρόβλεπτα. Αυτό κάναμε.

Α) Στην περίπτωση της μελέτης για το Ρίο, προϋπόθεση ενεργοποίησης της ως άνω διαδικασίας είναι η κήρυξη περιοχής ή ενός γεγονότος ως απρόβλεπτου και όχι ενός γεγονότος που οφείλεται σε ευθύνη της αναθέτουσας αρχή που δεν προχώρησε στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή του με την εκτέλεση έργου ή προμήθειας ή υπηρεσίας. Στην προκειμένη περίπτωση ακολουθήθηκε η υπαριθμ ΠΔΕ/ΔΠΠ/161673/1051/1-7-2020 απόφασή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας (ΑΔΑ ΨΦ7Ψ7Λ6-ΑΚΞ) μετά από εξουσιοδότηση που δόθηκε με την αρ. πρωτ. 5029/30-06-2020 πράξη του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας. Στο σκεπτικό της ως άνω απόφασης αναφέρεται: «Η κήρυξη των παραλιακών οδών του Δήμου Πατρέων στη ΔΕ Βραχνεϊκων (ΤΚ Καμινίων, Μονοδενδρίου, Βραχνεϊκων), στη ΔΕ Ρίου (ΤΚ Ρίου, Αγ. Βασιλείου, Αραχωβιτίκων και Ακταίου) και τμημάτων εντός της πόλης της Πάτρας και συγκεκριμένα της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου και την επέκταση αυτής έως το Φάρο της Αγυιάς σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση των Εκτάκτων Αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν λόγω παράκτιας διάβρωσης στις ανωτέρω περιοχές, έως και 30 Δεκεμβρίου 2020». Η ίδια η απόφαση ορίζει το γεγονός ως έκτακτο και άμεση και επιτακτική την ανάγκη για τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν λόγω της παράκτιας διάβρωσης, που σημειωτέον οι συνέπειες αυτές επιδεινώθηκαν δραματικά το τελευταίο διάστημα λόγω της εμφάνισης και της κλιματικής αλλαγής. Για την έκδοση της ως άνω απόφασης συνυπολογίστηκε η ζωή και η περιουσία του πολίτη της περιοχής η προστασία του δημοσίου συμφέροντος και το με αρ. πρωτ. 22967/15-06-2020 έγγραφο του Δήμου Πατρέων (αρ. πρωτ.ΠΔΕ/ΔΠΠ/144050/931/16-06-2020).

Είναι άραγε και ο Δήμος Πατρέων συμμέτοχος στο «έγκλημα»;

Β) Στην περίπτωση της κατολίσθησης στην Πάλαιρο, γνωστοποιήθηκε τον Φεβρουάριο 2020 τεκμηριώθηκε υπηρεσιακά τον Απρίλιο 2020 και επιδεινώθηκε με τα τελευταία καιρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου 2020 με αποτέλεσμα ο ίδιος Δήμος Ακτίου Βόνιτσας να ζητάει την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας για να προστατευθούν και διαφυλαχθούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Είναι και ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας συμμέτοχος στο «έγκλημα»;

Γ) Στην περίπτωση της διενέργειας άμεσης υποστήριξης της υπηρεσίας μας για να προχωρήσει η διαδικασία μελέτης για το νέο γεφύρι στην Κλειτορία, που η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή άφησε στο έλεος του Θεού, επίσης ο ίδιος ο Δήμος με πολλές επιστολές υπενθυμίζει την επικινδυνότητα του, ακόμα και περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Κατσιφάρα! Πρόκειται για ένα γεφύρι που τον τελευταίο μήνα κείται στον αέρα εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων και που περνάνε ανθρώπινες ζωές πάνω από αυτό.

Είναι και ο Δήμος Καλαβρύτων και όλοι οι υπόλοιποι «συμμέτοχοι στο έγκλημα»;

Και για να τελειώνουμε μία και καλή: Ο νόμος είναι σαφής. Η ίδια η Περιφερειακή Αρχή του κ. Κατσιφάρα τον εφάρμοσε για έργο αξίας άνω του 1 εκ. ευρώ (Κλεισούρα) και εμείς, ως τότε αντιπολίτευση, βάλαμε και πλάτη.

Τον ίδιο νόμο εφάρμοσε και ο προηγούμενος Υπουργός Υποδομών στα έργα της Μάνδρας, ο ίδιος νόμος εφαρμόστηκε στις φυσικές καταστροφές της Κρήτης από τον Περιφερειάρχη, ο ίδιος νόμος παντού σε όλη την Ελλάδα όπου υπάρχει φυσική καταστροφή και ανάγκη άμεσης αποκατάστασης για τη διαφύλαξη της ζωής και της προστασίας της αξίας και της περιουσίας των πολιτών.

Όλοι αυτοί είναι «συμμέτοχοι στο ίδιο έγκλημα»;

Όλα μπορεί να τα ανεχτεί κανείς, αλλά όχι την αντιπολίτευση με ψέματα και πάνω στις «πλάτες» μίας κοινωνίας που τρέμει την επόμενη βροχή. Αυτός είναι άραγε ο αξιακός κόσμος της μείζονος αντιπολίτευσης; Να τιμωρεί την κοινωνία για να αισθάνεται πως έχει λόγο ύπαρξης;

Και εν πάση περιπτώσει, οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, πριν ενάμιση χρόνο περίπου κατέταξαν τον καθ’ ένα εξ ημών κατά τα έργα του.

Επιτρέπουμε λοιπόν στην προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή να μένει στα όνειρα και τα οράματα των «ιπτάμενων» εισόδων της Πάτρας, αλλά δεν επιτρέπουμε να αντιπολιτεύεται με τα σπίτια και τις περιουσίες πολιτών που μπορεί να καταστραφούν εξαιτίας πολιτικού καιροσκοπισμού. Ελπίζουμε και ευχόμαστε αυτό να μη συμβεί. Και θα κάνουμε τα πάντα για να μη συμβεί. Γιατί τότε, στην πλατεία της ανθρώπινης συμφοράς δε θα μπορεί να στηθεί κανένα «πανηγύρι» ψευδεπίγραφης ηθικής.

Και κάτι ακόμα: Μετά την έγκριση του τρόπου δημοπράτησης από το Περιφερειακό Συμβούλιο για τις περιπτώσεις αυτές λοιπόν, οι υπηρεσίες της ΠΔΕ (που σε ένα χρόνο μετεξελίχθηκαν και αυτές σε «συμμέτοχους στο έγκλημα») ετοιμάζουν τη διακήρυξη της δημόσιας δημοπρασίας. Η διακήρυξη αυτή στέλνεται στην Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας για να την εγκρίνει. Στην Επιτροπή αυτή συμμετέχει και η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης. Η διακήρυξη θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της περιφέρειας και θα σταλεί σε όλους τους συλλόγους της Δυτικής Ελλάδας, εργοληπτικών και μελετητικών εταιρειών οποιασδήποτε βαθμίδας για να ενημερωθούν και να την σχολιάσουν. Επίσης θα σταλεί και στα δύο Τεχνικά Επιμελητήρια της Δυτικής Ελλάδας για τον ίδιο λόγο. Με τις παρατηρήσεις τους, που θα ενσωματωθούν, θα προωθηθεί η διακήρυξη της δημόσιας δημοπράτησης για έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή. Επίσης θα συγκροτηθεί Επιτροπή Διενέργειάς Διαγωνισμού (τη λειτουργία της οποίας μπορεί να παρακολουθεί κάθε μέλος της Οικονομικής Επιτροπής) και θα διενεργήσει δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό με προσφορές. Αυτοί που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό θα είναι εταιρείες που λειτουργούν νόμιμα και έχουν έδρα την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στο τέλος ο ανάδοχος του έργου που θα επιλεγεί θα είναι αυτός που έδωσε την καλύτερη οικονομική προσφορά. Τη φθηνότερη δηλαδή. Και θέλουμε να ελπίζουμε ότι η παραπάνω διαδικασία που προβλέπεται ρητά και κατηγορηματικά από το νόμο (και που όπως αναφέραμε εφαρμόστηκε στο παρελθόν) θα ολοκληρωθεί γρήγορα και έγκαιρα ώστε να σώσουμε ζωές και τις περιουσίες του κόσμου. Και αυτό μας δίνει η διαδικασία που προτάθηκε. Το γρήγορο αποτέλεσμα.

Και στις τρεις περιπτώσεις λοιπόν καθίσταται σαφές ότι συντρέχει το έκτακτο και επείγον βάσει α) της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην περίπτωση του Ρίου και της Παλαίρου, β) του επικείμενου κινδύνου και της επικινδυνότητας που προκύπτει από τα σχετικά αιτήματα των Δημάρχων, αλλά κυρίως και προεχόντως προκύπτει ότι δεν μιλάμε για αναθέσεις, αλλά για προβλεπόμενες από το Νόμο διαγωνιστικές διαδικασίες που μάλιστα ρητά διαβεβαιώθηκε ότι θα συμμετείχαν όλοι οι κατά Νόμο κατάλληλοι ιδιώτες της ΠΔΕ.

Ξεκάθαρα λοιπόν, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης ψεύδεται ασύστολα και ανερυθρίαστα. Και το ίδιο ανερυθρίαστα δηλητηριάζει την αυτοδιοίκηση και τη δημοκρατία, σπιλώνει ανθρώπους και υπολήψεις.

Ο πολιτικός πολιτισμός μας επιβάλλει να δίνουμε πολιτικές απαντήσεις. Όμως η ανοχή δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Γι’ αυτό και δεν θα επιτρέψουμε να αφήνονται εσαεί αήθεις υπόνοιες κατά εκλεγμένων εκπροσώπων της κοινωνίας και του ιδίου του Οργανισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 02 Οκτώβριος 2020 19:42
 • Αιτήσεις & Λίστες αναμονής ιατρικών ειδικοτήτων

  Έναρξη λειτουργίας ηλεκτρονικού portal από τις 12/05/2023 για την υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών ιατρών προς ειδίκευση στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. Γ4δ/Γ.Π.οικ.44946/14-07-2020 Υπουργική Απόφαση.

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε δείτε τις παρακάτω ΟΔΗΓΙΕΣ.

  Σύσταση, μετονομασία, καθορισμός χρόνου και περιεχόμενο άσκησης ιατρικών ειδικοτήτων (ενιαίων και μη) ΦΕΚ 4138/Β'/20-09-2018

  eisodos

   


  Συγκεντρωτικός Πίνακας Ειδικοτήτων στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Π.Δ.Ε.

  Γ.Π.Ν. Πατρών "Παναγία Η Βοήθεια" (Ρίο)

  Γ.Ν. Πατρών "Ο 'Αγιος Ανδρέας"

  Γ.Ν. Παίδων Πατρών (Καραμανδάνειο)

  Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας

  Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας

  Γ.Ν. Ηλείας


   

  ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ 

  Σας υπενθυμίζουμε ότι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέσω email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή ταχυδρομικά: Δ/νση Δημόσιας Υγείας ΠΔΕ, Τμήμα Υπηρεσιών & Επαγγελμάτων Υγείας, Π.Π. Γερμανού 98, Πάτρα, ΤΚ 26225 ή δια ζώσης (αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο): Πάτρα, Π.Π. Γερμανού 98, ισόγειο, γραφείο 1, 

  ΜΟΝΟ για τις ακόλουθες εξαιρέσεις:

  1) Για όσους δεν διαθέτουν ΑΦΜ ή/και ΑΜΚΑ

  2) Για αιτήσεις υπεράριθμων (για λόγους υγείας και για αθλητές πτυχιούχους ιατρικής σχολής)

  Αίτηση για ειδικότητα
  Υπεύθυνη δήλωση ειδικότητας
  Οδηγίες και δικαιολογητικά

  Σημείωση:

  -Για αίτηση καταχώρησης ειδικότητας παρακαλούμε να αποστέλλετε κατά προτίμηση στο email μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. την αίτηση, την υπεύθυνη δήλωση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σκαναρισμένα.

  -Για αίτηση διαγραφής από σειρά προτεραιότητας ειδικότητας παρακαλούμε να αποστέλλετε κατά προτίμηση στο email μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. υπεύθυνη δήλωση (θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής) δηλώνοντας την ειδικότητα και το νοσοκομείο από το οποίο επιθυμείτε τη διαγραφή σας.

   


Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την πλοήγησή σας σε αυτόν. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο αποδέχεστε την αποθήκευση των cookies στη συσκευή σας. Λεπτομέρειες για την Πολιτική Ιδιωτικότητας στο σύνδεσμο privacy policy.

Αποδέχομαι τα cookies από αυτόν τον ιστότοπο.