Τρίτη, 17 Μαΐου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Παρασκευή, 11 Δεκέμβριος 2020 15:32

Διακρατική δικτύωση της μικρής κλίμακας Αλιείας και των Υδατοκαλλιεργειών στη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου

Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 ολοκληρώθηκε το τελικό Διαδικτυακό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Έργου Interreg – Adrion ARIEL Cod.278 «Προώθηση διακρατικής δικτύωσης της μικρής κλίμακας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών στην Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το έργο «ARIEL» έχει ως κύριο αντικείμενο τη δημιουργία ενός καινοτόμου διακρατικού δικτύου μεταξύ πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, φορέων χάραξης πολιτικής, δημόσιας διοίκησης και κοινωνικούς εταίρους που θα ευνοήσει τη συμμετοχική διαχείριση και λήψη αποφάσεων σε δύο βασικούς τομείς της μακροπεριφερειακής οικονομίας στην Αδριατική και το Ιόνιο: αλιεία μικρής κλίμακας και υδατοκαλλιέργειες.

Στο συνέδριο πήραν μέρος εκπρόσωποι και των εννέα εταίρων που συμμετείχαν στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού έργου ARIEL από την Ιταλία, την Κροατία, το Μαυροβούνιο και την Ελλάδα.

Το συνέδριο χαιρέτησε η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε η Δρ. Άλκηστις Παρπούρα, Προϊσταμένη Τμήματος Αλιείας της ΔΑΟΚ Αιτωλοακαρνανίας, ενώ το συντονισμό μιας εκ των ενοτήτων του συνεδρίου ανέλαβε ο Δρ. Έριχ Βαν Χαμ, Ιχθυολόγος του τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Οι εργασίες του συνεδρίου (on-demand) στο κανάλι YouTube της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (youtu.be/zIcKhwOJDjA).

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 11 Δεκέμβριος 2020 15:36