Τρίτη, 17 Μαΐου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Παρασκευή, 11 Δεκέμβριος 2020 15:50

Συνάντηση για ζητήματα ανάπτυξης του Δήμου Ερυμάνθου

Ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη του Δήμου Ερυμάνθου τέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, με το Δήμαρχο Ερυμάνθου, Θεόδωρο Μπαρή, και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Παναγιώτη Λαλιώτη.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα ζητήματα μεταβίβασης ακινήτων ιδιοκτησίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προς το Δήμο Ερυμάνθου.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ακίνητο που βρίσκεται στον οικισμό Σταυροδρομίου Δ.Ε. Τριταίας με σκοπό την κατασκευή Δημοτικού Σχολείου καθώς και ακίνητο που βρίσκεται στη θέση «Μύλος» της πρώην Κοινότητας Λεοντίου για τη συγκέντρωση λυμάτων του αποχετευτικού δικτύου, δεδομένου ότι ο Δήμος προτίθεται να κατασκευάσει μικρή μονάδα βιολογικού καθαρισμού για τις ανάγκες της περιοχής.

Επίσης, κατά τη συνάντηση τέθηκαν και άλλα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη του Δήμου Ερυμάνθου και τόσο από τον κ. Σακελλαρόπουλο όσο και από τον κ. Παπαδόπουλο εκφράστηκε η πάγια θέση της περιφερειακής Αρχής για διαρκή συνεργασία και στήριξη των Δήμων της Δυτικής Ελλάδας, ακόμα και με την παροχή τεχνικής βοήθειας ή και διοικητικής, όπου αυτή μπορεί να υπάρξει.

«Ο στόχος μας είναι κοινός. Θέλουμε ο Δήμος Ερυμάνθου, εκμεταλλευόμενος όλες τις δυνατότητες που έχει, να γίνει ένας δήμος με αναγνωρίσιμη και ελκυστική ταυτότητα, στηριζόμενος στο ισχυρό πλουτοπαραγωγικό τομέα του, αλλά και στο μεγάλο περιβαλλοντικό του πλούτο. Προς αυτή την κατεύθυνση, δράσεις όπως το θεματικό πάρκο “Τόποι, Μύθοι, Άθλοι του Ηρακλή” ή η αξιοποίηση της παραλίμνιας περιοχής που θα προκύψει από το φράγμα Αστερίου, προσφέρουν ισχυρές αναπτυξιακές προοπτικές στο Δήμο Ερυμάνθου, στις οποίες η Περιφέρεια θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης» επεσήμανε ο κ. Σακελλαρόπουλος με την ευκαιρία της συνάντησης.

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 11 Δεκέμβριος 2020 16:10