//
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
Ροή ενημέρωσης:
Τετάρτη, 23 Δεκέμβριος 2020 13:46

Υγιεινή διατροφή και ηπειρώτικη πίτα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για υγιεινή διατροφή και υιοθέτηση υγιεινών συμπεριφορών υλοποιούν δράση με τίτλο «ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ».

Συγκεκριμένα σκοπός της δράσης είναι τόσο η σημαντικότητα της ηπειρώτικης κουζίνας και ιδιαίτερα των παραδοσιακών ηπειρώτικων πιτών στη διατροφική αλυσίδα του σύγχρονου ανθρώπου όσο και η αλληλεγγύη στους πάσχοντες συνανθρώπους μας μέσω διανομής παραδοσιακών Ηπειρώτικων Πιτών.

Με δεδομένο πως η διασφάλιση της υγιεινής διαβίωσης και της προαγωγής της ευημερίας για όλες τις ηλικίες αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στην εν λόγω δράση παρουσιάζεται η ηπειρώτικη κουζίνα ως μέσο επίτευξης αυτού του στόχου.

Για 4 ημέρες μέλη του συλλόγου θα δημιουργήσουν δεκάδες πίτες με παραδοσιακά προϊόντα οι οποίες θα μοιραστούν στα ιδρύματα: Κιβωτός της Αγάπης, Άσυλο Ανιάτων, Ορφανοτροφείο Θηλέων Μέριμνα, Συσσίτιο ενορίας Αγίας Σοφίας.

Παράλληλα η συγκεκριμένη δράση θα βιντεοσκοπηθεί ώστε να δημιουργηθούν αντίστοιχα videos της παρασκευής κάθε ηπειρωτικής πίτας, με πολιτιστικά και λαογραφικά στοιχεία τα οποία θα περιέχουν τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Τα συγκεκριμένα βίντεο θα προβληθούν μέσω youtube και ψηφιακών δίσκων (DVD).

Στη συγκεκριμένη δράση περιλαμβάνεται και η δημιουργία 2 καλαίσθητων, πολυτελών φυλλαδίων μεγέθους Α3, που θα περιέχουν χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου, και του Προέδρου του Πανηπειρωτικού Συλλόγου, Αλέξανδρου Χάιδα, τα ονόματα των μελών που συμμετείχαν για τις φωτογραφίες, συνταγές και την παρασκευή των πιτών που ετοιμάστηκαν καθώς λαογραφικά στοιχεία για κάθε πίτα.

Παράλληλα το Εκπαιδευτικό Συγκρότημα Βέργη, στις εγκαταστάσεις του οποίου έγιναν οι δράσεις, με τη συμμετοχή του Chef Παρασκευά Δρε προφέρει αντίστοιχα εδέσματα στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 23 Δεκέμβριος 2020 13:49