Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Τρίτη, 11 Μάιος 2021 11:45

Διαδικτυακή ενημέρωση για τα ακαδημαϊκά προγράμματα του Von Karman Institute

Σήμερα, Τρίτη 11 Μαΐου και ώρα 14.00, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ενημέρωση με θέμα τα ακαδημαϊκά προγράμματα του Von Karman Institute. H εκδήλωση απευθύνεται σε αποφοίτους/φοιτητές με σκοπό την πληροφόρηση για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και τα σύντομα προγράμματα διάρκειας 2-6 μηνών που προσφέρονται από το Von Karman Institute με την αρωγή της ΠΔΕ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται μετά το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στους τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας. Μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε η αντιπροσώπευση, ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση σε θέματα Ελληνικού τεχνολογικού ενδιαφέροντος του Von Karman Institute for Fluid Mechanics (VKI), το οποίο είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός και επιστημονικός οργανισμός, ο οποίος ειδικεύεται στους τομείς της αεροναυτικής, της αεροδιαστημικής, της περιβαλλοντικής επιστήμης, των μηχανών εσωτερικής καύσης και της προώθησης.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης την οικονομική στήριξη Ελλήνων μεταπτυχιακών ή διδακτορικών υποτρόφων εισαχθέντων στο VKI αιτούντων με παροχή υποτροφίας εκ μέρους του Ινστιτούτου, διάρκειας ενός έτους, που θα καλύπτει τα δίδακτρα και θα παρέχει μηνιαίο επίδομα φιλοξενίας και σίτισης.

«Στόχος είναι κυρίως η στήριξη νέων ελλήνων ερευνητών με υποτροφίες, η σύσφιξη των σχέσεων του VKI με ελληνικά ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα και η εκατέρωθεν μεταφορά τεχνογνωσίας» δήλωσε ο Φ. Ζαΐμης και πρόσθεσε: «Ανοίγουμε μια νέα γέφυρα συνεργασίας με το τοπικό τεχνολογικό οικοσύστημα της περιοχής και την παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία».

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν καθηγητές του VKIκαθώς και απόφοιτοι του Ινστιτούτου μεταξύ αυτών ο Ηλίας Μπαλαράς, καθηγητής του «Τhe George Washington University».

Για την παρακολούθηση της παραπάνω ενημερωτικής συνεδρίας, οι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές/απόφοιτοι μπορούν να εγγραφούν αποστέλλοντας email στη γραμματεία του VKI ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) αναφέροντας το ονοματεπώνυμο τους και το Πανεπιστήμιο.

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 11 Μάιος 2021 11:49