Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Πέμπτη, 05 Ιούλιος 2012 09:10

Ξεκινούν από τη Δευτέρα ψεκασμοί δακοκτονίας σε ενότητες των Δήμων Πατρέων και Αιγιαλείας

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας γίνεται γνωστό ότι από την προσεχή Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012 αρχίζει ο πρώτος γενικός ψεκασμός δακοκτονίας 2012 σε 23 Δημοτικές και Κοινοτικές  Ενότητες των Δήμων Πατρέων και Αιγιάλειας.

Παρακαλούνται οι ελαιοκαλλιεργητές να έχουν ανοικτά τα ελαιοκτήματα τους, αν είναι δυνατό να παρευρίσκονται κατά τη διάρκεια του ψεκασμού και να αναφέρουν στην Υπηρεσία οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι απαραίτητοι οι ψεκασμοί καλύψεως από τους ίδιους τους ελαιοπαραγωγούς σε ελαιοκτήματα που βρίσκονται σε εστίες δάκου, καλλιεργούνται με ευαίσθητες στη δακοπροσβολή ποικιλίες ελιάς η βρίσκονται σε οριακή παραγωγή (αργιολόγια, κ.λπ.) όπου οι δολωματικοί ψεκασμοί έχουν μειωμένη αποτελεσματικότητα.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία η διευκρίνιση  οι ενδιαφερόμενοι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, στα  τηλέφωνα 2610 453995 και 2610 427891.