Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Δευτέρα, 05 Ιούλιος 2021 15:54

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας, Β. Γιαννόπουλου, με αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών, Στ. Πέτσα

Σημαντικά θέματα που αφορούν στην ανάδειξη και αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της Ηλείας, αλλά και την ενδυνάμωση των ΟΤΑ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που θα καλύψουν τα οργανικά κενά και τις ανάγκες, συζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Η συνάντηση τους, στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και η ατζέντα περιελάμβανε αρκετά και σημαντικά ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ειδικότερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας τόνισε την ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, μέσω ΑΣΕΠ, για την κάλυψη των μεγάλων κενών που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια λόγω των αφυπηρετήσεων. Ανάγκες, οι οποίες, όπως εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος, θα αυξηθούν έτι περαιτέρω στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, λόγω του «κύματος» συνταξιοδοτήσεων που αναμένεται εντός του έτους. Περιέγραψε μάλιστα, με ιδιαίτερα παραστατικό τρόπο, τα προβλήματα που ανακύπτουν καθημερινά εξαιτίας αυτών των ελλείψεων, και επηρεάζουν σημαντικά την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Π.Ε. Ηλείας και μοιραία, τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Παράλληλα, ο κ. Γιαννόπουλος, ζήτησε την επέκταση των προγραμμάτων που αφορούν στις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για την αντιμετώπιση παροδικών αναγκών, όπως είναι το πρόγραμμα «Covid-19», σημειώνοντας την καθοριστικής σημασίας βοήθεια που έχουν προσφέρει οι εν λόγω εργαζόμενοι, στην κάλυψη των αυξημένων λειτουργικών αναγκών, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Πέτσας, άκουσε με προσοχή τον κ. Γιαννόπουλο, και μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του εν λόγω ζητήματος, συμφώνησαν και οι δυο πως, ο τρόπος εφαρμογής του «Κύκλου Κινητικότητας» παρουσιάζει αρκετά προβληματικά σημεία, με αποτέλεσμα να μην δίνει τις ενδεδειγμένες λύσεις. Τον ενημέρωσε μάλιστα πως, μεταξύ των πρωτοβουλιών που έχουν αναλάβει ο Πρωθυπουργός και το Υπουργείο Εσωτερικών, είναι η προκήρυξη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού - εντός του 2022 - που θα δώσει λύση στα παραπάνω προβλήματα.

Η συνάντησή τους ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση για συνέχιση της επικοινωνίας και συνεργασίας για τα παραπάνω - και άλλα ακόμα - ζητήματα, και τον κ. Πέτσα να αποδέχεται την πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, να επισκεφθεί σύντομα την Ηλεία.

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 05 Ιούλιος 2021 16:00