Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Δευτέρα, 16 Ιούλιος 2012 10:58

Υιοθετείται πρόταση της Περιφέρειας για την δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Πολιτισμού στην Αρχαία Ολυμπία

Σε πορεία υλοποίησης τέθηκε η πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ίδρυση και λειτουργία Διεθνούς Κέντρου Πολιτισμού στην Αρχαία Ολυμπία.

Για την ακρίβεια ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας, στην κυριακάτικη επίσκεψή του στην Αρχαία Ολυμπία και κατά τη διάρκεια σύσκεψης εκπροσώπων των τοπικών φορέων τόνισε την πρόθεσή του για τη δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Πολιτισμού που θα στεγαστεί στο παλιό ξενοδοχείο «Ξένιος Ζευς» το οποίο και θα παραχωρηθεί για σκοπό αυτό στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Μετά τις εξελίξεις αυτές ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Γεωργιόπουλος, που μετείχε στη συνάντηση, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αισθάνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένη γι’ αυτήν την εξαγγελία, αφού ως γνωστόν από έτους και πλέον διεκδικεί την παραχώρηση του ‘Ξένιος Ζευς’ και την ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Πολιτισμού. Υπάρχει άλλωστε η από 1ης Μαρτίου απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που επιβεβαιώνει αυτήν τη διεκδίκηση.

Με το συμπατριώτη Υπουργό, παρουσία και της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου κυρίας Λίνας Μενδώνη, είχαμε προ ολίγων ημερών, συνάντηση για το θέμα αυτό στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Διατηρώ προσωπικά την απόλυτη βεβαιότητα ότι ο κ. Τζαβάρας ως υπεύθυνος επί του Πολιτισμού Υπουργός αλλά και ως κατ’ εξοχήν πνευματικός άνθρωπος, θα αποδώσει στην Αρχαία Ολυμπία μια πολιτιστική δομή που αναδεικνύει τον οικουμενικό αξιακό χαρακτήρα της και το παγκόσμιο κύρος της».