//
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021
Ροή ενημέρωσης:
Πέμπτη, 19 Αύγουστος 2021 14:27

Σύσκεψη για Πρόγραμμα ΤΕΒΑ

Τέλη Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους θα ξεκινήσει η διανομή ειδών του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ε.Β.Υ.Σ.) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως ανακοινώθηκε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που διεξήχθη στο Διοικητήριο του Πύργου, στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των επτά δήμων της Ηλείας (αιρετοί και υπάλληλοι) με τη συνεργασία των οποίων πραγματοποιείται η διανομή στους δικαιούχους, ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε πως μετά την αντιμετώπιση των προβλημάτων που είχαν ανακύψει στην εξέλιξη των διαγωνιστικών διαδικασιών, κύριο μέλημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι να γίνει απρόσκοπτα, και χωρίς άλλες καθυστερήσεις να φτάσει η βοήθεια στους δικαιούχους. «Όλοι γνωρίζουμε ότι η μακροχρόνια οικονομική κρίση που ταλάνισε τη χώρα έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές σε πολλά νοικοκυριά, και το πρόγραμμα αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία και αξία, δεδομένων των συνθηκών. Κατανοώ την αγωνία των συμπολιτών μας για την καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί, πλην όμως, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν οφείλεται σε λόγους κακού προγραμματισμού ή σε λάθη των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Θα έλεγα μάλιστα ότι, αντίθετα, έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους σε όλη την διαδικασία. Ωστόσο, πρόκειται για Διεθνή Διαγωνισμό και ο χρόνος ολοκλήρωσης των διαδικασιών είναι σαφέστατα μεγαλύτερος. Η όποια καθυστέρηση προέκυψε, ήταν αναμενόμενη από την στιγμή κατά την οποία κατατέθηκε δικαστική προσφυγή», εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος, τονίζοντας τέλος πως «…αυτή τη στιγμή, το μεγάλο διακύβευμα είναι να φτάσουν τα προϊόντα στους δικαιούχους όσο πιο έγκαιρα γίνεται».

Ακολούθησε ενημέρωση των εκπροσώπων των συνεργαζόμενων φορέων από τη Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Δ.Ε. Γεωργία Πλώτα και την Υπεύθυνη υλοποίησης του Προγράμματος για την Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Ηλείας Αλεξάνδρα Στασινούλια, για τις εξελίξεις του προγράμματος, για τα είδη που θα διανεμηθούν σε πρώτη φάση στους δικαιούχους και αφορούν στην Πράξη «2018-19», ενώ τους ζητήθηκε να είναι καθόλα έτοιμοι (Επιτροπές Παραλαβής, εγκαταστάσεις - αποθήκες, ηλεκτρονικά μέσα κ.α.) προκειμένου η διανομή να πραγματοποιηθεί γρήγορα και χωρίς προβλήματα.

Ακολούθησε διάλογος και εκφράστηκαν απορίες από όλους τους συμμετέχοντες. Μεταξύ αυτών οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Πύργου Ανδρέας Βγενόπουλος, Ζαχάρως Δήμητρα Σκαλτσά, Πηνειού Νίκος Γεωργόπουλος και Αρχαίας Ολυμπίας Ρόη Αντωνοπούλου, η πρόεδρος του Δ.Σ. Ανδραβίδας - Κυλλήνης Γεωργία Κακαλέτρη καθώς επίσης υπάλληλοι των Υπηρεσιών των δήμων που έχουν την αρμοδιότητα για την υλοποίηση του προγράμματος στις περιοχές ευθύνης τους.

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 19 Αύγουστος 2021 14:34