Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Σάββατο, 28 Αύγουστος 2021 07:18

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χ. Μπονάνου με τον Έλληνα πρέσβη στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη Δ. Παπανδρέου

Συνάντηση με τον Έλληνα πρέσβη στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη Δημήτριο Παπανδρέου είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Ο κ. Παπανδρέου, πρεσβευτής επίσημα της χώρας μας στο πολύπαθο Σεράγεβο, στην ανεπίσημη συνάντησή του με τον κ. Μπονάνο ζήτησε να μεταφέρει στον Περιφερειάρχη Φαρμάκη τις ευχές του για επιτυχία στο σπουδαίο έργο που επιτελεί η Περιφέρεια.

Η συζήτηση περιστράφηκε στη δυνατότητα να στηρίξει το μέρος καταγωγής του, δηλαδή την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η πρεσβεία για τη στήριξη του ελληνικού στοιχείου αλλά και στην προβολή της Περιφέρειάς μας στους κατοίκους της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Συμφωνήθηκε να υλοποιηθούν διάφορες δράσεις, ώστε να πιστοποιηθεί η θέληση των κατοίκων των δύο περιοχών για ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας καθώς επίσης και η ενίσχυση του πολυδύναμου κέντρου πολιτισμού στην Μπάνια Λούκα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Μπονάνος δήλωσε κατά τη συνάντηση:

«Ένας προσωπικός φίλος και ένας σημαντικός Έλληνας με επισκέφτηκε ανεπίσημα και αποτελεί τιμή για την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας που ένας τέτοιος άνθρωπος αντιπροσωπεύει την πατρίδα μας σε μια δύσκολη συγκυρία, που είναι απαραίτητο να υπάρχει το ελληνικό στοιχείο σε ένα κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται. Η προσωπικότητα του κ. Παπανδρέου είναι βέβαιο ότι συμβάλει τα μέγιστα για την διατήρηση του ελληνικού στοιχείου αλλά και την ενίσχυση των δεσμών φιλίας. Είναι δεδομένη η βούληση του περιφερειάρχη Κ. Νεκτάριου Φαρμάκη να έχουμε συνεχή παρουσία και εξωστρεφή δράση σε χώρες που έχουμε προνομιακή σχέση».

Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 28 Αύγουστος 2021 07:22