//
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Δευτέρα, 20 Σεπτέμβριος 2021 14:29

Η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά στις δράσεις της καμπάνιας #Μένει Μυστικό

Το κινητό εργαστήριο «Οδυσσέας» επισκέπτεται στην Αιτωλοακαρνανία, στο πλαίσιο της καμπάνιας #Μένει Μυστικό που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενάντια στην σεξουαλική κακοποίηση.

Γονείς και παιδιά συμμετάσχουν σε πλούσιες διαδραστικές ψυχοπαιδαγωγικές δράσεις, δημιουργικά παιχνίδια, κόμβους ενημέρωσης για την πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπιση της κοινωνικής αυτής μάστιγας.

Στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021, στο Αγρίνιο, παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, η οποία σε δηλώσεις της ανέφερε τα εξής: «Είναι γνωστή η προσφορά του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» στην κοινωνία μας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεργάζεται με το «Χαμόγελο» και υποστηρίζει τη δράση «Μένει Μυστικό». Η παιδική κακοποίηση αποτελεί ένα κοινωνικό εφιάλτη που πρέπει να πάψει να είναι μυστικό. Υποχρέωση όλων μας είναι να γκρεμίσουμε τους τοίχους της απομόνωσης και της σιωπής και να ανοίξουμε όλες τις κλειστές πόρτες που κρύβουν πίσω τους παιδικά μαρτύρια. Σύμμαχοι μας σε αυτήν την προσπάθεια είναι οι περιφερειακές δομές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ευελπιστούμε και το σύνολο κοινωνίας μας μέσα από τις συγκεκριμένες δράσεις».

Το κινητό Εργαστήριο «Οδυσσέας» θα βρίσκεται και αύριο Τρίτη 2021 στο Δημοτικό Παρκινγκ Αγρινίου (Παλαιά Σφαγεία), ενώ όσοι επιθυμουν να συμμετέχουν στις δράσεις θα πρέπει να εγγραφούν μέσω της φόρμας: forms.gle/3zVBwPYjWzyiwQZo8.

Αντιστοίχως, την Πέμπτη 23/9/2021 & Παρασκευή 24/9/2021 ο «Οδυσσέας» θα βρίσκεται στο Λιμάνι Μεσολογγίου και οι εγγραφές θα γίνονται στη φόρμα: forms.gle/P1xM2ZfuroWTAVg4A.

Για σχολικές μονάδες οι εγγραφές γίνονται στο forms.gle/4MWCVh88ChyXbZZD6

Ενημερωτικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν στην Π.Ε. Ηλείας και στην Π.Ε. της Αχαΐας το προσεχές διάστημα.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα ενάντια στη διασπορά του Κορωνοϊού COVID-19. 

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 20 Σεπτέμβριος 2021 14:56