//
Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021
Ροή ενημέρωσης:
Παρασκευή, 01 Οκτώβριος 2021 14:36

Ο νικητής του «39ου Σπάρταθλον» στον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη

Το νικητή του 39ου «Σπάρταθλον 2021», Φώτη Ζησιμόπουλο, υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, σήμερα Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021 στο γραφείο του στην Πάτρα, παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκη Παπαδόπουλου.

Ο Αγρινιώτης αθλητής κάλυψε την απόσταση των 245 χλμ. στον πολύ καλό χρόνο των 21 ωρών 57 λεπτών και 20 δευτερολέπτων, ισοφαρίζοντας ένα από τα ιστορικά ρεκόρ που είχε σημειώσει ο πολυνίκης Γιάννης Κούρος από το 1986.

Ο Περιφερειάρχης τον συνεχάρη για την πρώτη θέση που κατέκτησε στο διεθνή αγώνα υπεραποστάσεων από την Αθήνα έως τη Σπάρτη, τονίζοντάς του ότι η επιτυχία του είναι ανταμοιβή για την προσήλωση στο στόχο.

«Θαυμάσαμε την επιμονή και την αντοχή σου. Είδαμε στο αγωνιστικό σου πρόσωπο τη σημασία του ρυθμού και της τακτικής, αλλά και την προσήλωση στο στόχο. Μας γέμισες χαρά και περηφάνια, πολύ περισσότερο που είσαι ένας άνθρωπος με σεμνότητα και ήθος, ένα από τα πρότυπα που όλοι πρέπει να θέλουμε για τα παιδιά μας» ανέφερε ο κ. Φαρμάκης, προσθέτοντας ότι η Δυτική Ελλάδα αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι είναι τόπος σπουδαίων ανθρώπων και σπουδαίων αθλητών.

Ο Περιφερειάρχης έδωσε στο Φώτη Ζησιμόπουλο την επετειακή πλακέτα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στέκει στο πλευρό του και στο πλευρό κάθε αθλητή και κάθε πολίτη που θέτει υψηλούς στόχους και τους διεκδικεί.

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 01 Οκτώβριος 2021 15:59