Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Πέμπτη, 07 Οκτώβριος 2021 15:21

Ο Αντιπεριφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος, στις δράσεις για την αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης

Το Κινητό Εργαστήριο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» του «Χαμόγελου του Παιδιού» που βρίσκεται στην πλατεία Γεωργίου Α΄ στην Πάτρα, επισκέφτηκε σήμερα, Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, μαζί με την επιστημονική συνεργάτιδα του, Ουρανία Σπυρίδωνος, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης «Μένει Μυστικό».

Το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», το διήμερο 7 και 8 Οκτωβρίου 2021 στην Πάτρα δίνει την ευκαιρίαστο κοινό, καθώς επίσης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς - μέσα από οργανωμένες σχολικές επισκέψεις - να συμμετάσχουν σε πλούσιες ψυχοπαιδαγωγικές δράσεις, δημιουργικά παιχνίδια και κόμβους ενημέρωσης για την πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπιση της κοινωνικής μάστιγας της παιδικής κακοποίησης.

Ο κ. Μπονάνος, αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του Εργαστηρίου από το Δημήτρη Αγγελόπουλο, Συντονιστή Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του Οργανισμού και την ψυχολόγο Έλενα Παλούμπη, συνεχάρη όλους τους εργαζόμενους για το έργο που επιτελούν και τόνισε: «Καλούμε κάθε πολίτη της Δυτικής Ελλάδας να στηρίξει την προσπάθεια μας για την πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπιση της κοινωνικής αυτής μάστιγας. Πρέπει όλοι να μας να μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε, να προλαμβάνουμε και να αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις. Τα παιδιά είναι το μέλλον και πρέπει να είναι ψυχικά υγιή και ελεύθερα να δημιουργήσουν έναν κόσμο καλύτερο, όπως ίσως τον ονειρεύονται. Χωρίς τη φωνή μας θα μείνει μυστικό!! Όπως έχει γραφτεί άλλωστε, «υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα».

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 07 Οκτώβριος 2021 15:25