Σάββατο, 02 Ιουλίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Παρασκευή, 26 Νοέμβριος 2021 16:59

Νίκος Κοροβέσης: Ποιοτικές συνεργασίες που αναδεικνύουν την πολιτιστική πτυχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης, υποδέχτηκαν στο Κτίριο Χρυσόγελου την έκθεση «Επιλογές Έργων της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών», το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021, στην Ι. Πόλη του Μεσολογγίου.

Η έκθεση, αποτέλεσμα της συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών, αποτελεί την έναρξη συνεργασίας που συνδέεται με μια περιοχή που άφησε το αποτύπωμά της με το έργο της η διεθνώς αναγνωρισμένη χαράκτρια, Βάσω Κατράκη. Για το λόγο αυτό η Μαριάννα Κατράκη, εκπροσωπώντας το Μουσείο Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό, αναφέρθηκε στο έργο της μητέρας της και την πολιτιστική παρακαταθήκη που άφησε.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία ΣαλμάΦλοράνς Χρηστάκη,Πρόεδρος της ΕΕΧ, και ο Νίκος Σταυρακαντωνάκης, μέλος ΕΔΙΠ στην ΑΣΚΤ και μέλος της ΕΕΧ, οι οποίοι και παρουσίασαν το σκεπτικό της έκθεσης και ανακοίνωσαν την έναρξη συνεργασίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, στο μήνυμά του τόνισε σχετικά: «Με ποιοτικές συνεργασίες σκοπεύουμε να αναδείξουμε κάθε πολιτιστική πτυχή της ΠΔΕ. Η έκθεση χαρακτικής και η συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών είναι η αρχή για μία νέα τροχιά αντίληψης και υλοποίησης δράσεων από την Περιφέρεια και ο Νοέμβρης να οριστεί ως μήνας της Χαρακτικής στο κτίριο Χρυσόγελου».

Η έκθεση λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας (εκτός Σαββάτου) κατά τις ώρες 10:30 - 14:00.

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 26 Νοέμβριος 2021 17:03