Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023
Ροή ενημέρωσης:
Δευτέρα, 24 Ιανουάριος 2022 15:27

Φωκίωνας Ζαΐμης: «Ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη παραγωγικών τομέων της περιοχής και την προώθηση της καινοτομίας» - Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη στη φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ

Τη βιομηχανία φαρμάκων ΒΙΑΝΕΞ επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022, μαζί με τους συνεργάτες του, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί για τη στήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

«Θέλουμε τις προτάσεις σας για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε το σημαντικό σας αναπτυξιακό και ερευνητικό έργο. Η ανάπτυξη βασίζεται στη στήριξη των επιχειρήσεων. Επισκέπτομαι συχνά τη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, όπου και εσείς είστε εγκατεστημένοι, διότι πιστεύω ότι θα πρέπει να μετατραπεί σε πόλο έλξης επενδυτών. Για να γίνουν όμως έργα αλλά και να «απορροφηθούν» προγράμματα, χρειάζεται και η δική σας συμμετοχή γι’ αυτό και είμαστε σήμερα εδώ. Θέλουμε να ακούσουμε τις προτάσεις, τους προβληματισμούς και τις ιδέες σας. Επίσης, ανοίγει ο δρόμος για συνεργασία επιστημόνων και φαρμακοβιομηχανίας. Ήδη σχεδιάζεται στην Περιφέρειά μας η δημιουργία Ερευνητικού Κέντρου για την ανάπτυξη παραγωγικών τομέων της περιοχής και την προώθηση της καινοτομίας και της γνώσης», είπε ο Αντιπεριφερειάρχης συνομιλώντας με το Διευθυντή Εργοστασίου Δ’ και παραγωγής της ΒΙΑΝΕΞ, Σταύρο Μακρή, το Διευθυντή Διασφάλισης Ποιότητας Εργοστασίου Δ’, Δρ. Πέτρο Ζεϊτουγιάν, και την Υπεύθυνη του Εργαστηρίου, Μαριλένα Ανδρούτσου.

«Η αναμόρφωση του clawback, η αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού από τρίτες χώρες, καθώς η αδειοδότηση των ευρωπαϊκών προϊόντων είναι πολύ πιο δύσκολη και η στροφή στη βιοτεχνολογία μέσα από την ενίσχυση της συνεργασίας ελληνικών-ξένων επιχειρήσεων θα βοηθήσουν την ελληνική φραμακοβιομηχανία να αναπτυχθεί. Αναμφίβολα είμαστε ανοικτοί σε συνεργασίες και είναι αποδεκτή και επιθυμητή κάθε ιδέα για περαιτέρω βελτίωση», ανέφερε ο Διευθυντής Εργοστασίου Δ’ και παραγωγής της ΒΙΑΝΕΞ κ. Μακρής.

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 24 Ιανουάριος 2022 15:31