Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Πέμπτη, 03 Φεβρουάριος 2022 13:55

Συνέδριο για την καινοτομία στη γεωργία από την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργανώνει το 4ο συνέδριο "EUandU" για την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση με τίτλο: «Καλλιέργησε τις Ιδέες σου - Η Καινοτομία στη Γεωργία με Ευρωπαϊκή Στήριξη». Το «EUandU» είναι ένα συμμετοχικό και διαδραστικό συνέδριο το οποίο διοργανώνεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα από το 2018 και εστιάζει στην ανάδειξη ευκαιριών για τους νέους από 18 έως 35 ετών που ζουν στην Ελλάδα.

Φέτος, το ειδικό βάρος του Συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022, έχει αναλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και θα επικεντρωθεί στην προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Πράσινη Συμφωνία, στο πλαίσιο του σχεδίου ανάκαμψης για την Ευρώπη (Next Generation EU).

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν καινοτόμες ιδέες και ιστορίες επιχειρηματικότητας από τον αγροτικό τομέα στη Θεσσαλία, καθώς και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που μπορούν να στηρίξουν νέους αγρότες.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα υπάρξει διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων, με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Στο συνέδριο συμμετέχουν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν από το link της Αντιπροσωπείας της:

greece.representation.ec.europa.eu/nea-kai-ekdiloseis/ekdiloseis/diadiktyako-synedrio-gia-toys-neoys-me-thema-tin-apasholisi-tin-kainotomia-kai-tin_el.

Η εγγραφή γίνεται ακολουθώντας το σύνδεσμο: ec.europa.eu/eusurvey/runner/40b2e050-d614-8469-aaba-ff735de34499.

Για διευκρινήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Europe Direct) Αιγίου 23, Πάτρα, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , τηλέφωνο 2613620100.

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 03 Φεβρουάριος 2022 14:46