Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Τρίτη, 24 Μάιος 2022 18:33

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Φ. Ζαΐμη στην Υφ. Μαρία Συρεγγέλα για τη δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών

Ο Φωκίων Ζαΐμης, στη συνέχεια της πρωτοβουλίας της ΠΔΕ-ΣΕΒ για την ίδρυση & λειτουργία χώρου φύλαξης βρεφών σε ιδιόκτητο οικόπεδο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών και αναφερόμενος στον σχετικό νόμο 4921/2022, απέστειλε επιστολή στην Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για την Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μ.Συρεγγέλα, τονίζοντας μεταξύ άλλων, τα εξής σημεία:

  • Θεωρούμε σημαντικό να υπάρχει αναλογική ποσόστωση για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων με βάση το γεωγραφικό προσδιορισμό και συγκεκριμένα ανά Περιφέρεια στην οποία η κάθε εταιρεία έχει την έδρα της ή κάποιο υποκατάστημά της.
  • Σε περίπτωση συμπράξεων επιχειρήσεων και ειδικά σε Βιομηχανικές Περιοχές θα πρέπει το ποσό επιδότησης να λαμβάνει υπόψη το συνολικό αριθμό των επιχειρήσεων και όχι να υπολογίζεται με βάση τον αριθμό των τετραγωνικών μέτρων του κοινού χώρου παρέμβασης.
  • Θεωρούμε ότι θα πρέπει οι επιχειρήσεις που αιτούνται χρηματοδότησης, με βάση το συγκεκριμένο νόμο, εφόσον λειτουργούν νόμιμα σε βιομηχανική περιοχή, να έχουν ένα επιπλέον βαθμολογικό πλεονέκτημα - όφελος σε πιθανή του αξιολόγηση.
Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 24 Μάιος 2022 18:36