Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020
Ροή ενημέρωσης:
Τρίτη, 22 Φεβρουάριος 2011 12:21

Έλεγχοι κατά την καρναβαλική περίοδο για την ποιότητα τροφίμων και ποτών

Ελέγχους για την ποιότητα των τροφίμων και των ποτών αλλά και την καταγραφή τυχόν φαινομένων υπερβολικών χρεώσεων κατά την καρναβαλική περίοδο ξεκινούν κλιμάκια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με στόχο την προστασία των καταναλωτών και την τήρηση της νομιμότητας.

Σήμερα σε σύσκεψη που συνεκλήθη ύστερα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου έγινε ένας πρώτος προγραμματισμός των ελέγχων και καθορίστηκε η σύνθεση των μεικτών κλιμακίων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Γεωργιόπουλος καθώς και η Αντιδήμαρχος Υποστήριξης του Δημότη και Λειτουργίας Πόλης του Δήμου Πατρέων Μαρία Ανδρικοπούλου – Ρούβαλη.

«Στόχος μας είναι να διαφυλάξουμε την ασφάλεια των τροφίμων και των προσφερομένων ποτών κατά την καρναβαλική περίοδο και ταυτόχρονα να εντοπίσουμε τυχόν φαινόμενα αισχροκέρδειας που δυσφημούν το Καρναβάλι της Πάτρας», τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος.

Στις αμέσως επόμενες μέρες θα υπάρξει συνάντηση του κ. Αλεξόπουλου με τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής αλλά και με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων της Αχαΐας και θα ζητηθεί συνεργασία ώστε πιθανά κρούσματα κακών επαγγελματιών να εντοπιστούν άμεσα και να απομονωθούν. Επίσης, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη, έλεγχοι θα γίνουν και για την πάταξη του παράνομου πλανόδιου εμπορίου.

«Επιδιώκουμε την περίοδο του Καρναβαλιού όλα να κυλήσουν ομαλά και για τον λόγο αυτό όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα και ξεκινούν τους ελέγχους», ανέφερε ο κ. Αλεξόπουλος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη οι Γενικοί Διευθυντές της Περιφέρειας Διονυσία Σαμαντά (Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας), Κωνσταντίνος Κόλλαρης (Ανάπτυξης), στελέχη της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής και εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, του ΕΦΕΤ και του Γενικού Χημείου του Κράτους.