Κυριακή, 29 Μαΐου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Τετάρτη, 22 Ιούνιος 2011 13:46

Αχαΐα: Συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων για την καλύτερη συστέγαση των υπηρεσιών υγείας

Προβληματική ήταν η εικόνα που αντίκρισαν ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Γεωργιόπουλος κατά την αιφνιδιαστική επίσκεψή τους, το πρωί της Τρίτης, στη Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας που στεγάζεται στην οδό Κανάρη, στην Πάτρα.

Και αυτό γιατί οι Υπηρεσίες που στεγάζονται εκεί, μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη», άλλες μεν έχουν υπαχθεί στην αρμοδιότητα του Δήμου Πατρέων και άλλες στην δικαιοδοσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πλην όμως συστεγάζονται, ενίοτε και στα ίδια γραφεία, με αποτέλεσμα την προβληματική εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και τις συνεχείς υπηρεσιακές εμπλοκές.

Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος είχε σήμερα συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο του Δήμου Πατρέων  Απόστολο Βανταράκη και του κατέθεσε μια σειρά προτάσεων για την καλύτερη δυνατή κατανομή του προσωπικού και το διαχωρισμό του στους διαθέσιμους χώρους ώστε και οι πολίτες να διευκολύνονται αλλά και οι υπάλληλοι να έχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ο Αντιδήμαρχος από την πλευρά του επιφυλάχθηκε να απαντήσει έως την προσεχή Παρασκευή.

«Επιδιώκουμε πάντοτε την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του υπάρχοντος κτιρίου και μαζί την επίλυση πιεστικών προβλημάτων» τόνισε σε δήλωση του ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος και συνέχισε: «Βεβαίως πρόκειται για προσωρινές λύσεις αφού εκκρεμεί η μετακίνηση όλων των υπηρεσιών μας σε κοινό χώρο. Έως τότε, όμως, οφείλουμε να πάμε σε πιο λειτουργικές ρυθμίσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και για την πιο αποδοτική εργασία του προσωπικού».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, η Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Διονυσία Σαμαντά, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Θεόδωρος Λάμπος και η Προϊσταμένη Κοινωνικής Μέριμνας Διονυσία Κεφαλληνού.