Κυριακή, 29 Μαΐου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Πέμπτη, 23 Ιούνιος 2011 14:28

Πρόγραμμα καταπολέμησης του μελιταίου πυρετού στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας

Με εντατικούς ρυθμούς εξελίσσεται από την αρχή της χρονιάς το πρόγραμμα εμβολιασμών για την καταπολέμηση του μελιταίου πυρετού στο ζωικό κεφάλαιο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Για την ακρίβεια και κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς έχουν γίνει σχεδόν 20.000 εμβολιασμοί που διεξήχθησαν σε κοπάδια και κτηνοτροφικές μονάδες στις περιοχές Δίβρη, Τσίπιανα, Λάλα, Πρόδρομος, Αγία Κυριακή, Ξενιά, Νησίων, Μανωλάδας και Βάρδας.

«Η προσπάθεια που καταβάλουμε με τις αρμόδιες διευθύνσεις Κτηνιατρικής της Περιφέρειας έχει στόχο να απομακρύνει κάθε πιθανό κρούσμα μελιταίου πυρετού από τα κοπάδια της Δυτικής Ελλάδας» τόνισε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος μια πρόσθεσε: «Αυτή η προσπάθεια έχει διπλό στόχο. Αφενός μεν διασφαλίζουμε υγιή κοπάδια και τούτο έχει μεγάλη σημασία για το εισόδημα των κτηνοτρόφων. Ταυτόχρονα διασφαλίζουμε την ποιότητα στα γαλακτομικά και στα νωπά κρέατα και συνεπώς διασφαλίζουμε διατροφική ποιότητα για τους καταναλωτές ενώ δεν πρέπει να μας διαφεύγει και το γεγονός ότι ο μελιταίος πυρετός μπορεί να μεταδοθεί από τα ζώα στον άνθρωπο».

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του μελιταίου συνεχίζεται σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 23 Ιούνιος 2011 14:29