Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Δευτέρα, 11 Ιούλιος 2011 19:56

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη στον Δήμο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων

Συνεργασία με την δημοτική αρχή του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, με σκοπό την εξέταση όλων των έργων του Δήμου που βρίσκονται σε εκκρεμότητα ή έργων που μπορούν να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, είχε σήμερα το απόγευμα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Σε ευρεία σύσκεψη που συνεκλήθη στο Δημαρχείο του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων ο κ. Κατσιφάρας επανέλαβε ότι πολιτική του απόφαση είναι να επισκεφθεί το σύνολο των Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και από κοντά, σε συνεργασία με τις οικείες δημοτικές αρχές και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, να διαπιστωθεί ποιες παρεμβάσεις διαθέτουν την αναγκαία ωριμότητα ώστε να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και να διασφαλίσουν τις αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις.

«Πρέπει να επιταχύνουμε το βήμα μας, να εκμεταλλευτούμε ακόμη και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας, για την ενίσχυση των υποδομών, την αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας, την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την καταπολέμηση της ανεργίας», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Δημάρχου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Διονύση Μπαλιούκου για τον οποίο ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι έχει κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία στον τομέα των έργων.

Στη σύσκεψη μετείχαν, ακόμη, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος, αρμόδιος για την πορεία του ΕΣΠΑ Θανάσης Πετρόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Πλατανιάς, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου, ο Γενικός Διευθυντής Προγραμματισμού Παναγιώτης Στεφόπουλος, στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και του Δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων κ.α. Να σημειωθεί ότι απουσίαζε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας ο οποίος την ίδια ώρα βρισκόταν σε σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα την αδιάθετη παραγωγή των καρπουζοπαραγωγών.

Ο Περιφερειάρχης, στη διάρκεια της σύσκεψης, ανέφερε ότι οι ρυθμοί απορρόφησης των πόρων του ΕΣΠΑ θα πρέπει να επιταχυνθούν. «Οφείλουμε ν’ αλλάξουμε τα δεδομένα και να δούμε με νέα αντίληψη την διαχείριση του Προγράμματος», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κ. Μπαλιούκος αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα για τα οποία έχουν υποβληθεί φάκελοι στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας και εκκρεμεί η έγκριση τους, στα έργα που εντός του προσεχούς διαστήματος θα υποβληθούν οι σχετικοί φάκελοι και στα έργα για τα οποία στην παρούσα φάση εκπονούνται μελέτες. Επίσης, αναφορά έγινε και σε έργα της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πρόκειται, κυρίως, για παρεμβάσεις που αφορούν σε κατασκευές δικτύων αποχέτευσης και ύδρευσης, σε Βιολογικούς Καθαρισμούς, σε έργα οδοποιίας και αστικών αναπλάσεων καθώς και σε έργα οριοθέτησης του Αλφειού ποταμού.

Στη συνέχεια εξετάστηκε κάθε ένα έργο ξεχωριστά, η πορεία υλοποίησης τους, τα τυχόν προβλήματα καθώς και η ωριμότητα ή η δυνατότητα γρήγορης ωρίμανσης έργων που μπορούν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.

Η επίσκεψη του Περιφερειάρχη και των συνεργατών του στον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων είναι η δεύτερη σε Δήμο της Περιφέρειας μέσα σε λίγες μέρες. Είχε προηγηθεί αντίστοιχη συνεργασία με την δημοτική αρχή Ναυπάκτου πριν από περίπου δέκα μέρες.