Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Τετάρτη, 13 Ιούλιος 2011 12:30

Περιφέρεια: Ποσό 550.000 ευρώ για αναδιάρθρωση και μετατροπή αμπελώνων

Ποσό που προσεγγίζει τα 550.000 ευρώ διατίθεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αναδιάρθρωση ή μετατροπή των αμπελώνων.

Με απόφαση του αρμόδιου Υφυπουργού Γιάννη Κουτσούκου κατανέμεται σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας το συνολικό κονδύλι των 2,84 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά σε αναδιαρθρώσεις ή μετατροπές αμπελώνων, συνολικής έκτασης 267 εκταρίων. Για τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία) η συνολική προβλεπόμενη χρηματοδότηση είναι η μεγαλύτερη στη χώρα.

«Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν σε όσους αμπελοκαλλιεργητές προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση των καλλιεργειών τους ή σε όσους αποφασίσουν να στραφούν σε άλλες μορφές καλλιεργειών. Ήδη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά την διάθεση των χρημάτων, ξεκινά την διαδικασία για την εκταμίευση καθώς έχει προηγηθεί η διαδικασία κατάρτισης των καταστάσεων επιλέξιμων παραγωγών», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος.