Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Δευτέρα, 18 Ιούλιος 2011 10:12

Στη Ναύπακτο την Τετάρτη η κινητή ιατρική μονάδα της Περιφέρειας

Η Κινητή Ιατρική Μονάδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα βρίσκεται μεθαύριο Τετάρτη 20 Ιουλίου, από τις 9.30 το πρωί έως τις 13.30 το μεσημέρι, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου στη Ναύπακτο και θα διενεργεί σπειρομετρήσεις, μετρήσεις αιματοκρίτη και αιμοσφαιρίνης καθώς και κλινική εξέταση για μελάνωμα. Επίσης, θα παρέχονται ιατρικές συμβουλές και οδηγίες γενικότερου χαρακτήρα.

Οι μετρήσεις και οι κλινικές εξετάσεις διενεργούνται στο πλαίσιο προγράμματος προληπτικής ιατρικής, αφορούν το σύνολο του πληθυσμού και η όλη διοργάνωση είναι κοινή πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του παραρτήματος Πάτρας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και της Πανεπιστημιακής Δερματολογικής Κλινικής του ΠΠΓΝΠ.
Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα έχει ήδη υλοποιηθεί στην Πάτρα, την Αμαλιάδα, το Αίγιο, το Μεσολόγγι, τη Νέα Μανωλάδα και τα Καλάβρυτα ενώ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει εκπονήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Γεωργιόπουλος, επίκεινται επισκέψεις και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας.