Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Τρίτη, 19 Ιούλιος 2011 19:23

Απ. Κατσιφάρας: Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Θάνο Μωραΐτη για τα έργα ΕΣΠΑ της Δυτικής Ελλάδας

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, από τις πρώτες κιόλας μέρες της θητείας μας, πρόταξε ως βασική προτεραιότητα την πλήρη αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ. Δεν έχουμε την πολυτέλεια ή το περιθώριο να αφήνουμε πόρους να λιμνάζουν ή να περνούν ανεκμετάλλευτοι». Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, σε δήλωση του, λίγο μετά την συνάντηση που είχε σήμερα στην Αθήνα με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνο Μωραΐτη.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια συνολική επισκόπηση των έργων που έχουν ενταχθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο ΕΣΠΑ και ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Υφυπουργό για τις μέχρι τώρα ενέργειες της Περιφέρειας σε σχέση με την επίσπευση των έργων και την ταχύτερη απορρόφηση των πόρων.

«Είναι προφανές ότι το τελευταίο διάστημα και κυρίως από αναλήψεως της ευθύνης του ΕΣΠΑ από την αιρετή Περιφέρεια, από την 1η Ιουλίου, έχουμε διατάξει τις Υπηρεσίες μας με γνώμονα την πρόοδο των έργων του ΕΣΠΑ και την αξιοποίηση των πόρων», ανέφερε ο Περιφερειάρχης προσθέτοντας ότι «η σημερινή συγκυρία δεν επιτρέπει ολιγωρίες και χρονοτριβές. Οι πολίτες περιμένουν από εμάς μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, σκληρότερη δουλειά, άλλες αντιλήψεις και έργο. Προς όφελος της ανάπτυξης, της πραγματικής οικονομίας και της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Ο κ. Κατσιφάρας ενημέρωσε, επίσης, τον κ. Μωραΐτη για τις συναντήσεις που ξεκίνησε από το Μεσολόγγι, με την συμμετοχή όλων των Αντιπεριφερειαρχών και των υπηρεσιακών παραγόντων, με στόχο την εξέταση κάθε έργου ξεχωριστά ώστε αμέσως να διαπιστώνονται τυχόν δυσκολίες και εκκρεμότητες και αναλόγως να αντιμετωπίζονται. Μετά το Μεσολόγγι ακολούθησε, την περασμένη Τετάρτη, συνάντηση εργασίας στην Πάτρα ενώ την Πέμπτη (μεθαύριο) συνέρχεται ξανά η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας, στον Πύργο, ώστε να εξετάσει την πορεία των ενταγμένων στο ΕΣΠΑ έργων από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

Από την πλευρά του ο κ. Μωραΐτης αναφέρθηκε στους στόχους που θέτει το Υπουργείο Ανάπτυξης για την ταχύτερη πρόοδο του ΕΣΠΑ και στον δεκάλογο αλλαγών που εξήγγειλε την Δευτέρα ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (απλοποίηση του συστήματος εκχωρήσεως πόρων, αναδιοργάνωση των αρχών διαχείρισης, αποκέντρωση στη λήψη αποφάσεων, έμφαση στα έργα και όχι στις διαδικασίες, υποστήριξη των τελικών δικαιούχων για να υλοποιήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά τα έργα τους κ.α.).