Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Δευτέρα, 08 Αύγουστος 2011 10:01

Κλιμάκια του ΤΑΣ από το πρωί στην πόλη της Ναυπάκτου

Κλιμάκια του ΤΑΣ Πατρών, με εντολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, επισκέπτονται και σήμερα την πόλη της Ναυπάκτου προκειμένου να έχουν μια πλήρη εικόνα των τυχόν επιπτώσεων από την σεισμική δόνηση της Κυριακής.

Επιπλέον, στη Ναύπακτο από το απόγευμα της Κυριακής βρέθηκαν και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, όπως και ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Αντωνόπουλος.

Επίσης, σε επιφυλακή, με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου βρέθηκε το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.

Για την τριώροφη οικοδομή στην Παλαιοπαναγιά Ναύπακτου, το κλιμάκιο του ΤΑΣ και οι μηχανικοί της Περιφέρειας, μετά από τον πρώτο έλεγχο και για καθαρά προληπτικούς λόγους αποφάσισαν οι ένοικοι ν’ απομακρυνθούν από τα διαμερίσματα τους (10 οικογένειες) έως ότου γίνει επανέλεγχος και διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος της ζημιάς.

Όπως ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη ο κ. Αντωνόπουλος δεν έχουν προκληθεί άλλες ζημιές, όσοι δε κάτοικοι δεν πέρασαν τη νύχτα στο ξενοδοχείο που διέθεσε ο Δήμος Ναύπακτου, φιλοξενήθηκαν σε συγγενικά τους σπίτια.

Επικεφαλής των κλιμακίων του ΤΑΣ που βρίσκονται στη Ναύπακτο είναι ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας και περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Τα κλιμάκια του ΤΑΣ, πέραν των ελέγχων που πραγματοποιούν υπενθυμίζουν, επίσης, στους κατοίκους τις βασικές οδηγίες αντισεισμικής προστασίας.

Στην περιοχή της Πάτρας, όπως ενημερώθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος υπήρξαν μόνο μικροζημιές σε παλιές κατοικίες και πτώση σοβάδων από ορισμένα κτίρια.