Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Παρασκευή, 09 Σεπτέμβριος 2011 11:21

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη απόφαση για την προμήθεια Γ-Camera στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας

Με απόφαση που υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα ξεκινά άμεσα η διαδικασία για την προμήθεια από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» υβριδικού συστήματος Γ- Camera μονοφωτονιακής εκπομπής αξονικού τομογράφου, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ.

Πρόκειται για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός εξαιρετικά χρήσιμου και αναγκαίου μηχανήματος που θα συντείνει στην πληρέστερη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Ο Περιφερειάρχης υπέγραψε ήδη τον προδημοπρασιακό έλεγχο ενώ ο σχετικός διαγωνισμός θα γίνει από την ΔΕΠΑΝΟΜ. Μετά τον έλεγχο που διενήργησε η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας δόθηκε το πράσινο φως για την προκήρυξη του διαγωνισμού.

Αναλυτικότερα, το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (ΔΕ.Π.ΙΝ. 2007-2013) με 650.000 ευρώ και, όπως αναφέρεται στην απόφαση του Περιφερειάρχη, «αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση, ενός πλήρους υβριδικού συστήματος μονοφωτονιακής εκπομπής με ενσωματωμένο σύστημα ακτινολογικής λυχνίας και ανιχνευτών (γ' Camera - SPECT-CT), στο οποίο πέραν της δικέφαλης γ' Camera περιλαμβάνονται ενσωματωμένη λυχνία CT, τέσσερα (4) ζεύγη κατευθυντήριων (collimators), δεύτερη θέση εργασίας και πλήρες σύστημα δοκιμασίας κόπωσης».

Το μηχάνημα θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα γ' Camera – SPECT που λειτουργεί ήδη στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» και θα εγκατασταθεί στον υφιστάμενο διαθέσιμο χώρο αφού διαμορφωθεί κατάλληλα. Το έργο είναι αναγκαίο για την πληρέστερη λειτουργία του Νοσοκομείου και θα έχει ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση των παρεχομένων συνθηκών υγείας τόσο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος όσο και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και την εξοικονόμηση πόρων από την παραμονή των ασθενών στον τόπο διαμονής τους.

Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 10 Σεπτέμβριος 2011 16:49