Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2011 09:33

Περιφέρεια: Απάντηση σε επισημάνσεις για το πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων

Με αφορμή την δημόσια συζήτηση που αναπτύσσεται γύρω από το πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων και τις σχετικές ενδεικτικές κατανομές, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνονται τα εξής:

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε μια εποχή που απαιτούνται σκληρές προσπάθειες και κοπιώδης δουλειά ώστε να υπερβούμε την κρίση και, ως περιοχή, ν’ αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες μας και ν’ ανταποκριθούμε στην ευθύνη μας απέναντι στον πολίτη που δοκιμάζεται, δεν πρόκειται να συρθεί σε άγονες αντιπαραθέσεις και δημόσιες αντεγκλήσεις.

Δεν πρόκειται, ωστόσο, να αποτελέσει και το πολιτικό άλλοθι για όσους επιχειρούν ν’ αποσείσουν τις δικές τους ευθύνες και υποχρεώσεις ή τα δικά τους αδιέξοδα. Ιδίως σήμερα που οι πολίτες απαιτούν συνεννόηση, συνεργασία και αλληλοσεβασμό μεταξύ των φορέων, με γνώμονα την παραγωγή των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων.

Από την 1η Ιουλίου, οπότε και περιήλθε στη δικαιοδοσία της αιρετής Περιφέρειας η διαχείριση του ΕΣΠΑ, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, στις αλλεπάλληλες συναντήσεις του με τους Δημάρχους των Δήμων της Δυτικής Ελλάδας, έχει απευθύνει αγωνιώδη έκκληση για την κατάθεση ώριμων προτάσεων ώστε να μην χαθούν πολύτιμοι πόροι για την ανάπτυξη της περιοχής.

Την ίδια αγωνιώδη έκκληση απευθύνει και σήμερα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό περίγραμμα των ενδεικτικών και υπό διαβούλευση κατανομών για το πρόγραμμα Αστικών Αναπλάσεων ισχύει μέχρι κεραίας η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Περιφέρεια στις 8 Σεπτεμβρίου 2011»