Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018
Ροή ενημέρωσης:
Σάββατο, 14 Οκτώβριος 2017 21:31

Η Πάτρα διοργανώτρια των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019

Χθες, στις 13 Οκτώβρη 2017, η Πάτρα έλαβε το χρίσμα ως διοργανώτρια πόλη των δεύτερων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019. Η πρόταση ανάληψης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019,παρουσιάστηκε στην συνεδρίαση της Διεθνούς Επιτροπής στην πόλη της της Ισπανίας . Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υποστήριξε την υποβολή του φακέλου της επιτροπής διεκδίκησης από κοινού με το Υπουργείο Αθλητισμού και τον Δήμο Πατρέων.

«Η συλλογική προσπάθεια όλων των φορέων είχε σαν αποτέλεσμα την μεγάλη αυτή επιτυχία. Η επόμενη μέρα απαιτεί συνεργασίες προκειμένου να κατασκευαστούν όλες εκείνες οι υποδομές που θα φιλοξενήσουν ένα τόσο μεγάλο γεγονός στην Αχαΐα και θα αναδείξουν τα στρατηγικά της πλεονεκτήματα όπως το θαλλάσιο μέτωπο της πόλης της Πάτρας καθώς και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Το μεγάλο στοίχημα θα είναι να συνδυάσουμε τους αγώνες με έργα που θα μείνουν στην περιοχή και με τις κατάλληλες ενέργειες θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας στον τόπο μας.» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και κατέληξε «Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλλαν στην μεγάλη αυτή επιτυχία. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα είναι παρούσα για την ανάδειξη της Ελλάδας και του τόπου μας μέσα από τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες .»

Στην αποστολή της Πάτρας συμμετείχαν, η επιτροπή διεκδίκησης ( Τάκης Πετρόπουλος, Νάσος Νασόπουλος και Θεόδωρος Μενεγής), και από τον Δήμο Πατρέων ως διοργανώτρια πόλη ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, και από το Επιμελητήριο Αχαΐας ο πρόεδρος Πλάτωνας Μαρλαφέκας.

Στην προσπάθεια αυτή βοήθησαν σημαντικά με την παρουσία τους, ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Κώστας Πετρόπουλος και η πρωταθλήτρια του beach volley Βάσω Καραντάσιου.

Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 15 Οκτώβριος 2017 14:51