Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Δευτέρα, 10 Οκτώβριος 2011 10:49

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρ. Αλεξόπουλου με τον Πρέσβη του Βελγίου στην Ελλάδα

Συνάντηση με τον Πρέσβη του Βελγίου στην Ελλάδα κ. Μαρκ Βαν ντεν Ρέεκ, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πάτρα, είχε σήμερα στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Ο κ. Αλεξόπουλος ενημέρωσε τον Βέλγο Πρέσβη για τη νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και για τις δυνατότητες που παρουσιάζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και ειδικότερα η Αχαΐα, στον τουριστικό τομέα, τόσο κατά την διάρκεια του καλοκαιριού όσο και κατά την χειμερινή περίοδο.

Ο κ. Βαν ντεν Ρέεκ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης στην Πάτρα και ανέφερε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των παράνομων μεταναστών που καταλήγουν στο Βέλγιο εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την Ελλάδα. Ο κ. Αλεξόπουλος επεσήμανε ότι το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης δεν έχει τοπική διάσταση, ούτε καν εθνική, αλλά είναι ένα φαινόμενο που μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνο σ’ επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι τον τελευταίο καιρό καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες ώστε να περιοριστούν στην Πάτρα και στην Αχαΐα οι διαστάσεις του προβλήματος και αναφέρθηκε τόσο στα αυστηρά μέτρα που εφαρμόζουν η Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα όσο και στις προσπάθειες του Ο.Λ.ΠΑ. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον Βέλγο Πρέσβη, ο κ. Αλεξόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.ΠΑ. κ. Κώστα Πλατυκώστα και ενημερώθηκε ότι πλέον ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την προμήθεια από τον Οργανισμό του οχήματος ελέγχου scanner – X ray, το οποίο θα θωρακίσει ακόμα περισσότερο την ασφάλεια του λιμανιού.

Ο κ. Βαν ντεν Ρέεκ, στη συνάντηση του με τον κ. Αλεξόπουλο, αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα υπογραμμίζοντας ότι οι Βέλγοι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά πλέον τις θυσίες στις οποίες υπόκεινται οι Έλληνες και πρόσθεσε ότι μεγάλο βάρος πρέπει να δοθεί στο μέτωπο κατά της φοροδιαφυγής αλλά και της αλλαγής νοοτροπιών ώστε να δημιουργηθούν στον συντομότερο δυνατό χρόνο προϋποθέσεις ανάκαμψης της χώρας.

Τον κ. Βαν ντεν Ρέεκ, στη συνάντηση του με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, συνόδευε ο Πρόξενος του Βελγίου στην Πάτρα Ανδρέας Γουργουλιάτος.