Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023
Ροή ενημέρωσης:
Τετάρτη, 29 Νοέμβριος 2017 11:53

Δράσεις ενημέρωσης από την ΠΔΕ κατά της βίας των γυναικών

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την υποστήριξη της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας, διοργάνωσε για δεύτερη φορά φέτος ένα διήμερο δράσεων στις 24 και 25 Νοεμβρίου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, πρωτοπόρος στην εφαρμογή των προγραμμάτων «Street Work», έστρεψε φέτος, το σημείο της πληροφόρησης για πρώτη φορά προς στις περιφερειακές πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να διαδώσει το απόλυτο και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα σε μια ζωή χωρίς βία.

Την Πέμπτη στις 24 Νοεμβρίου, πλήθους κόσμου παρευρέθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας στην Αμαλιάδα, στο Λιμάνι της Ναυπάκτου και στην κεντρική πλατεία της Αγία Λαύρας στο Αίγιο, όπου μέσω της διανομής του ενημερωτικού υλικού, πραγματοποιήθηκε πληροφόρηση για τις διάφορες μορφές της βίας κατά των Γυναικών.

Την επόμενη μέρα, το Σάββατο στις 25 Νοεμβρίου, αντίστοιχη δράση πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, στην συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Γεροκωστοπούλου, για να τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα της Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών αλλά και για να ενημερωθεί το κοινό ότι η βία δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση, αλλά ένα σοβαρό πρόβλημα που δεν περιορίζεται σε σύνορα και αφορά όλους και όλες.

«Η βία σε οποιαδήποτε έκφρασή της, είτε είναι ψυχολογική, σεξουαλική, σωματική ή λεκτική, αλλά και από όπου αν προέρχεται είναι ένα σύνθετο κοινωνικό φαινόμενο με παγκόσμια διάσταση και ψυχολογικές προεκτάσεις» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας που ήταν παρών.

Παρόντες στη δράση ήταν επίσης, o Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κος Χαροκόπος Αντώνιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας, κος Κώστας Καρπέτας και η Βοηθός Περιφερειάρχη για θέματα Άρσης Κοινωνικών Ανισοτήτων, κα Τογιοπούλου Αναστασία.

Πολύτιμη για τη διοργάνωση ήταν η συμβολή και η στήριξη τόσο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και άλλων σημαντικών κοινωνικών φορέων, όπως:

 1. Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων
 2. Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πάτρας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ)
 3. Ξενώνας Φιλοξενίας κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Πατρέων
 4. Ένωση Γυναικών Ελλάδας, ΕΓΕ (Παραρτήματα Πατρών, Αιγίου & Ναυπάκτου)
 5. Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αμαλιάδας
 6. ΔΗΚΕΠΑ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας), Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Αιγιαλείας
 7. Δήμος Ήλιδας
 8. Δήμος Ναυπακτίας, ΔΕΠΙΣ –Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ναυπακτίας
 9. Κοινωφελές σωματείο ΠΥΡΡΩΝ, ο Ηλείος
 10. Σύλλογος ΑμεΑ ΑΛΚΥΟΝΗ
 11. Τμήμα Νοσηλευτικής, ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
 12. Τμήμα Κοινωνικης Εργασίας, ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
 13. ΙΚΕΛΟΣ, Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα