Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023
Ροή ενημέρωσης:
Τετάρτη, 29 Νοέμβριος 2017 14:05

Σημαντικές κοινωνικές δράσεις από την ΠΔΕ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Τμήμα Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει και ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS (1η Δεκεμβρίου 2017), προχώρησε στη συνεργασία με αρμόδιους φορείς για την υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, ομάδα έμπειρων επιστημόνων σε συνεργασία με την κινητή μονάδα υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα επισκεφθεί τα τμήματα των Α.Τ.Ε.Ι σε όλες τις πόλεις (Πάτρα, Αίγιο, Πύργο, Αμαλιάδα, Μεσολόγγι, Αντίρριο), προκειμένου να γίνει διάθεση έντυπου υλικού και σχετική ενημέρωση των φοιτητών των ΑΤ.Ε.Ι για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των δράσεων είναι:

  • 29/11/2017 ΑΙΓΙΟ
  • 1/12/2017 ΠΑΤΡΑ
  • 12/12/2017 ΑΜΑΛΙΑΔΑ-ΠΥΡΓΟΣ
  • 14/12/2017 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ-ΑΝΤΙΡΡΙΟ

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί δράση στον πεζόδρομο της Ρ. Φεραίου, στη συμβολή του με την οδό Γερωκοστοπούλου, την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 10.30πμ- 1.00μμ, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού μέσω της διανομής έντυπου υλικού σχετικά με θέματα που αφορούν μέτρα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του HIV.

Η ενημέρωση σχετικά με την πρόληψη του ιού του AIDS είναι θεμελιώδους σημασίας για τη διασφάλιση της υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ενημερωτική ημερίδα για την κοινωνική ένταξη ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος

Εξάλλου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης & Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρίες Αιγίου (Ε.Κ.Α.ΜΕ./ΑμεΑ) και τον Ιατρικό Σύλλογο Αιγίου διοργανώνει Ημερίδα με κεντρικό θέμα τον Αυτισμό στις 3 Δεκεμβρίου 2017 (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες) και ώρα 11:00πμ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης»(Κανελλοπούλου 10) στο Αίγιο.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας συμπεριλαμβανομένων των γονέων, των εκπαιδευτικών όλων των σχολείων και των αρχών της Αιγιάλειας και όχι μόνο, σε θέματα εκπαίδευσης, καθημερινής διαχείρισης κρίσεων, αξιολόγησης και κοινωνικής ένταξης των ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ.).

Συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες σχετικών ειδικοτήτων (παιδοψυχίατρος, λογοπεδικός, ψυχίατρος, ψυχολόγος, νευρολόγος και κοινωνικοί λειτουργοί) με πολυετή πείρα στα άτομα με Δ.Α.Φ. οι οποίοι θα προσεγγίσουν το θέμα με απλούς κατανοητούς όρους και θα είναι σε θέση να λύσουν απορίες των παρευρισκομένων.

Θα ξεκινήσουν εγγραφές των ενδιαφερόμενων στις 10:30πμ και θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης στο τέλος της ημερίδας.

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 29 Νοέμβριος 2017 14:10