Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023
Ροή ενημέρωσης:
Τετάρτη, 29 Νοέμβριος 2017 14:19

Επιστολή- παρέμβαση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα στον Πρωθυπουργό για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Επιστολή-παρέμβαση στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα , με αφορμή την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και την ανάγκη να υπάρξει άμεση νομοθετική ρύθμιση, για την προστασία της οικογενειακής στέγης, απέστειλε σήμερα, Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Στο κείμενο τονίζεται ότι:

Προς τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Αλέξη Τσίπρα

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα, καθώς ξεκινά η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και χιλιάδες πολίτες αγωνιούν για την τύχη της κατοικίας τους.

Γνωρίζω την ευαισθησία σας αναφορικά με το ζήτημα και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει από την Κυβέρνηση. Ωστόσο, θεωρώντας πως είναι η κατάλληλη στιγμή για αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις , λάβαμε ,ως Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, απόφαση για ενέργειες προς την κατεύθυνση της προστασίας της οικογενειακής στέγης , γιατί σε αρκετές περιπτώσεις παραμένει απροστάτευτη.

Με την ευκαιρία της επικείμενης αναθεώρησης του Συντάγματος, ξεκινήσαμε κινηματική πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών, ώστε να σταθούμε συμπαραστάτες στην προσπάθεια και να συμβάλλουμε κι εμείς στην κατεύθυνση να θωρακιστεί η οικογενειακή στέγη -που αποτελεί κύριο συστατικό κοινωνικής συνοχής- από την διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ηδη η Ενωση Περιφερειών Ελλάδας, η Εκκλησία, προσωπικότητες από τον πολιτικό και καλλιτεχνικό χώρο, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, πολλά Δημοτικά Συμβούλια, οργανώσεις, φορείς και σωματεία, έχουν προσυπογράψει το κείμενο για την απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η θεσμική μας παρέμβαση αποσκοπεί μόνο στην προστασία των πολιτών και πιστεύουμε πως η συμβολή μας μπορεί να είναι καθοριστική στην προσπάθειά σας να ενημερωθούν οι ευρωπαίοι εταίροι μας για το μείζον κοινωνικό ζήτημα που θα προκύψει , εφόσον δεν προωθηθούν οι απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις.

Είμαστε πολλοί και θα γίνουμε ακόμη περισσότεροι στην πορεία, γιατί άπαντες κατανοούν πως το δικαίωμα της στέγης κάθε πολίτη και κάθε οικογένειας είναι ιερό και πρέπει να προστατευθεί.

Με τιμή

Απόστολος Κατσιφάρας

Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας